1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

OK, so I really think i meesed up

Discussion in 'Rescue Squad Help' started by ForestGump, Apr 6, 2010.

  1. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA
    So I posted a couple days ago about my phone being suck in the "M" logo.

    I got it to run on UD v9.0 by, pretty much luck, I really don't understand how I got to do it. I think messed up by reading other people mistakes and doing them in order to try and to bring me to a place to start. But I think I really ****ed up...

    I went back to SPRecovery and tried to load my last save back-up and when I do it reads:

    ClockworkMod Recovery v1.8.0.6
    Checking MD5 sums...
    Restoring boot image...
    Restoring system...
    Restoring data...
    Restoring cache...
    sd-ext.img not found. Skipping restore of /sd-ex
    t.
    Restore complete!

    Then it just goes back to looping the "M" logo once again. Then I go to restore my last saved backup and it goes back to my UD v9.0 and all seems well. but I notice my keyboard lights aren't working and it takes a well skilled hand to get the phone to even charge, or I think it is. Every time it "charges" it does the whole battery little animation on top, but when I unplug it, it always reads 40%.

    I have tried COUNTLESS times to unroot it and bring it back to v2.0.1, the .sbf file, the virginoem-backup way, and I cannot get it to do anything(I really mean anything). I mean I don't think I am an idiot (besides this phone fiasco) but I really could use some really good playing around with. I have insurance on my phone so if anything happens to it, I will just report is lost and try again, lol.

    But I am really down to try anything!!! I am free, anytime since I am on springbreak and on vacation from work. IF you want my YIM to chat in real time, PM me and I will give it to you. Don't be creepy:icon_ poke: and I wont be as well:bling:

    Thanks.
  2. jstafford1
    Offline

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,057
    Likes Received:
    127
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    First off lets get an idea of where you are at right now. Are you running UD 9 right now?
    Are you on clockwork recovery or SPrecovery? they are different and not caompatible.
    Lastly what is your ultimate goal at the momment?
  3. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA

    Sorry, I don't know the difference between clockwork recovery and SPrecovery. It's when I power on + "X" and I get to that recovery screen.

    I am running UD v9 by downloading it straight from the forum and loading it onto my sd card. Then I chose from the recovery screen

    "-install zip from sdcard" then
    "choose zip from sdcard" then
    "UltimateDroidV9-fullupdate.zip"

    And it put UD v9 on my droid... I tried to go back and do the same thing for the Kernnel I put on there, but no luck.

    I want to bring my phone back to ground 0 with v 2.0.1 and start over again. I rooted it from v2.0.1 just fine, it was when I went to change some features using RomManager it just looped the "M" logo and then I kinda freak and was pushing buttons and stuff.
    Last edited: Apr 6, 2010
  4. Erron
    Offline

    Erron Developer Developer

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do an sbf restore and start over.
  5. pc747
    Offline

    pc747 Administrator Staff Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    17,060
    Likes Received:
    860
    Trophy Points:
    113
    the difference is sprecovery is in all yellow words, and clockwork is in all green.
  6. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA
    I have tired that, but I can't get the phone to be recognized by the program

    It's Clockwork. it's all green.
  7. Erron
    Offline

    Erron Developer Developer

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If it isn't finding the phone you haven't installed the correct drivers. Either that or you aren't running the program as an administrator.
  8. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA
    I can try again, but what way would you suggest?
  9. Erron
    Offline

    Erron Developer Developer

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Restore 2.0.1 for rooting, or Unroot/Unbrick your phone using .sbf

    Ive used this method about 5 times. Make sure once you install rsd lite you right click on the icon, go to compatibility and tell it run as administrator. I would also suggest plugging your phone in, going into device manager and deleting any driver it goes with your phone. Then reinstall the drivers to make sure everything is clean. Good luck!
  10. jstafford1
    Offline

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,057
    Likes Received:
    127
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    Can you still get into recovery? if so sbf is over kill. I think its a kernel issue really.
  11. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA
    I don't even know if I have a kernel. When I was messing around I reformatted my sdcard. So that's where I think I messed up
  12. huskur
    Offline

    huskur New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,867
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lower Delaware
    Just our of curiosity how long did it take to restore to 2.0.1 using the sbf method? Just curious. I am going to do it this weekend when i have time so i can reroot and go back with a custom rom
  13. Erron
    Offline

    Erron Developer Developer

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The flashing process takes about 3 mins or so. So i did that, then used CM updater to reroot then added whatever rom I wanted at the time.
  14. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA
    nope wont work, Droid wont even recognized I plugged it into the computer
  15. Erron
    Offline

    Erron Developer Developer

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    And you installed the correct drivers? What happens when you turn it on holding d pad up? Does your computer show something or make a noise?
  16. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA
    Which one? the 32- or 64-bit? I have Windows Vista.

    And I don't understand the whole pushing up on the d pad while turning on deal. If I am holding it in landscape. Am I holding up as it's facing or up towards the lock key?

    and the computer does nothing
  17. Erron
    Offline

    Erron Developer Developer

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oh, sounds like you haven't gotten it even to the correct mode. I am not sure what version of vista you have. Go into your control panel and look at system...itll tell you if its 64 bit. If it doesnt say 64, its 32.

    The D pad is if you slide the keyboard out and look at it landscape mode, itll be the closest to the screen. Not towards the lock key.
  18. jstafford1
    Offline

    jstafford1 Super Moderator

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,057
    Likes Received:
    127
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ok.Erron you have a much better grasp of rsd than me so I'm gonna bow out,but I will keep an eye on this thread. Hope you guys get this fixed!! Good luck
  19. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA
    ok, DLing the proper usb. Now explain how and when to do the power on deal
  20. ForestGump
    Offline

    ForestGump New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Merced, CA
    also I cant get RSD Lite to run in administrator, when I try to select it. it's all grayed out
Search tags for this page
download sd-ext.img
,
sd-ext htc img file
,
sd-ext not found
,
sd-ext.img
,
sd-ext.img download
,

sd-ext.img not found

,
sd-ext.img not found skipping restore
,
sd-ext.img not found. skipping restore
,
sd-ext.img not found. skipping restore of sd-ext