Ok, seriously, the weather

Discussion in 'HTC Droid Incredible 2' started by Conz, Jul 21, 2011.

  1. Conz

    Conz Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +1
    I've done every combination of sync I can and the damn weather just won't stay on the screen. it's infuriating. I know others had this problem and it seemed to rectify itself on it's own, mine just shows a sun briefly then I get the "no weather data available." Am I in the one spot in the country that all of a sudden doesn't get weather? it started after the update.

    While I'm crying like a little baby, what is mobile im, and why is always running? I've never once opened that app. thanks
     
  2. jntdroid

    jntdroid Super Moderator
    Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,455
    Likes Received:
    315
    Trophy Points:
    198
    Location:
    TX
    Ratings:
    +317
    Are you talking about the Sense Clock/Weather widget? And what do you mean it won't stay on the screen?

    mobile IM is just an IM client where you can sign into a handful of different IM services... Windows Live, Yahoo, etc...
     
  3. Conz

    Conz Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +1
    the standard clock/weather widget. before the update, it would display the temp, and the icon representing the weather type. I had it set so that when i clicked the sun for instance, it would update to the current temp and everything. Now, if i click the empty spot where the weather used to be, it shows the temp/icon for about 15 seconds before saying "no weather data available." i tried every option of weather sync, and nothing works. i even changed the widgets, nothing. i dont really feel like downloading a crappy weather widget to see if that one works, i like the stock version.

    also, why is mobile im always running though? i dont use any of those services, nor have i ever. is that something to do with my stock text messaging app?
     
  4. Droid Firefighter

    Droid Firefighter Senior Member

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    1,633
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Indiana (and that is close enough for the internet
    Ratings:
    +25
    Current Phone Model:
    S8
    And the IM is part of the system application so you can't permanently stop it. If you aren't using it, it won't affect your battery.

    Several people have reported problems with the weather and also with the clock app attached to the sense widget. I for one have lost the clock app the runs when tapping on the hours in the widget. It all happened from the update. Its a bug that will have to be fixed by HTC and Verizon. If enough people call HTC directly about the problem I'm sure it would trigger some kind of fix. It worked for the north/south direction issue in maps. Unfortunately its just something we are going to have to deal with for a while.

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
     
  5. Conz

    Conz Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +1
    btw, outside of these 2 things, im about all out of complaints for now, so that's good.

    only other nitpicky thing i find incredibly annoying is when i start a new text message and just say i want to text my friend "james" when i hit the initial j, he's not the first to come up. names with random j's in them come up before him. How is "Grandma," above "mary" when i do that?
     
  6. Conz

    Conz Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +1
    as long as im not the only one. that's a pain, really liked the look of the weather right there on the main screen. oh well, it could be much worse I guess. thanks
     
    #6 Conz, Jul 21, 2011
    Last edited by a moderator: Jul 21, 2011
  7. enlightened

    enlightened Super Moderator

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    1,074
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    NYC
    Ratings:
    +4
    Please watch your language around here. We're a family-friendly forum.
     
  8. pc747

    pc747 Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    23,976
    Likes Received:
    5,071
    Trophy Points:
    1,123
    Ratings:
    +5,643
    The gingerbread sense clock seems to do that at times. With the tbolt running a gbread rom I have come a cross where the weather would not update saying it could not determine my location. Just give it a few hours and it will rectify itself.
     
  9. Conz

    Conz Member

    Joined:
    Jul 2, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +1
    whoops, didnt even realize i said it, sorry
    nah it's been like that since the update
     
  10. pc747

    pc747 Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    23,976
    Likes Received:
    5,071
    Trophy Points:
    1,123
    Ratings:
    +5,643
    Go into settings and locations and make sure all locations are checked. Turn on GPS and give it about 2 mins and try it again.

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  11. Darkpsycho

    Darkpsycho Member

    Joined:
    Jul 16, 2011
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Has anyone noticed the alarm clock no longer works when you try to click the clock widget on the home screen? Also I tried to set the weather part of the clock widget to a set city but whenever i click "Add City" it errors and says the clock widget has stopped working.

    I contacted HTC, I at first believe it was a gingerbread update bug (since i read the HTC forums and someone said something about the clock widget not working correctly) but the rep said that GB shouldn't have affect either one and that i MUST use GPS weather instead of setting the city. Anyone have this problem with the clock widget? I'd rather turn my GPS off.
     
  12. Mwsr

    Mwsr Guest

    Ratings:
    +0
    My clock and.weather works fine.
     
    #12 Mwsr, Jul 22, 2011
    Last edited by a moderator: Jul 22, 2011
Search tags for this page
alarm clock for incredible 2 only in weather
,
can't add city to clock dinc2
,
can't get weather to work on droid incredible
,
cant add city to my droid incerible 2 for click
,
driod incredible clock no longer gathers weather data?
,

droid incredible 2 no weather data available

,
how do i set my alarm clock on my droid incredible 2
,
htc dna no weather data available
,
htc rezound no weather data available
,
weather channel widget android