Official GB root status

Discussion in 'Motorola Droid X' started by BackSeatSuicide, Jun 6, 2011.

  1. wyld

    wyld Member

    Joined:
    Apr 12, 2011
    Messages:
    531
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
  2. BackSeatSuicide

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Seattle, WA
    Ratings:
    +0
    Yea I know I started running the GB Leak the day it first was released and rooted. But 2weeks ago went back to Froyo so I could ply around with some more roms I hadn't had the chance to yet before I had flashed GB. And I was also hoping they would find root for the final ota version of GB. Which by the way what are the differences between the final leaked version and the ota version?

    sent using my Liberated Droid X. Power to the User!
     
  3. ldopa

    ldopa Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Rochester NY
    Ratings:
    +2
    I believe nothing except for root

    Droid 2 Liberty GB v0.7
     
  4. cjriddle22

    cjriddle22 Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    the Ville
    Ratings:
    +0
    I was on the Liberty GB (v0.4?) that utilized the .591 leak and I never really had any issues. If you read all of p3droid's tweets and forum posts the rooted version of .596 (mentioned in the post above) is identical to the OTA (same build number, .596). The only difference is that p3droid's version is pre-rooted. He also said that installing the pre-rooted version will NOT prevent future OTA updates. So to answer you question, I do not think there is anything different between the two builds, except that one is rooted.
     
  5. jbhuskers

    jbhuskers Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    So here's a quick rundown of what I did:

    • I was a dumbass and deleted pre-installed apps (Madden, Skype, etc)
    • OTA didn't work obviously
    • Tried a method to flash a ROM and then update to GB
    • Bricked the phone
    • Someone did a great job (cjriddle) and helped me get a Linux boot disc to SBF Froyo stock
    • Now I'm on GB OTA
    So if I want a rooted GB, should I do the Linux flash of the Froyo stock first, and then SBF the rooted GB?

    And one more question, when Honeycomb comes out, basically someone will have a stock GB that I can flash back to?

    Is that how it works? Pardon my newbness, but I have learned a lot in two months :)

    EDIT: and this is my 100th post LOL dancedroid
     
  6. ldopa

    ldopa Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    4,742
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Rochester NY
    Ratings:
    +2
    Don't complicate this. Just sbf to froyo and then reroot and flash the ota rooted leak.

    Droid 2 Liberty GB v0.7
     
  7. jbhuskers

    jbhuskers Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    My problem was the Froyo file that was linked won't work for me. I get an initialization error; which is why I went the Linux route.
     
  8. huskur

    huskur Senior Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Lower Delaware
    Ratings:
    +36
    Follow this path..... SBF back to Froyo (2.2.1) and then look here: Official DX Gingerbread 2.3.3 (4.5.596) Release Thread - Something for everyone

    Edit: by the time you are ready for Honeycomb you will have a new phone

    GO BIG RED!!!!


     
  9. jbhuskers

    jbhuskers Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
  10. huskur

    huskur Senior Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Lower Delaware
    Ratings:
    +36
  11. cjriddle22

    cjriddle22 Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    475
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    the Ville
    Ratings:
    +0
    Back when you were trying to SBF, you were putting your phone into bootloader mode before connecting it to the computer corrrect? I have SBF'd 3 times on a Win7 32 bit since this weekend, with no issues (I used RSD Lite 4.9).
     
    #23 cjriddle22, Jun 7, 2011
    Last edited: Jun 7, 2011
  12. huskur

    huskur Senior Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Lower Delaware
    Ratings:
    +36
    Good point CJ. I am fortunate enough to have an XP Pro, Vista, and a Win 7 machine
     
Search tags for this page

previous root status

,

root status gb