Not picking up 3G Network!

Discussion in 'Bugless' started by ChaotiWolf, Jul 24, 2010.

  1. HarvesterX™

    HarvesterX™ Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    557
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia, USA
    Ratings:
    +9
    Happens to me on occasion but a quick trip into settings to turn data off then on again has always turned it back on for me at least. How long have you waited? Even if I don't do anyything 3G always eventually returns on it's own and I don't think it's Rom related...if anything it probably has more to do that we are running basebands that aren't officially released yet. Try going into airplane mode or turning data off then on again and then let us know.
     
  2. faf1998

    faf1998 New Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I am running the latest baseband a d have actually seen my bars go down. Has anyone gone back to the old baseband with any success?
     
  3. Backnblack

    Backnblack Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,238
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    453
    Ratings:
    +27
    Current Phone Model:
    iPhone 7+ 256gb

    Just do the update with the one you want.


    Sent from my DROIDX using Tapatalk
     
  4. grandenigma1

    grandenigma1 New Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have been having data issues as well recently and it doesn't seem to be associated with any specific ROM. I completely lost all service a few days ago for about 20-30 minutes no voice or data. I am not sure if this is a VZW issue or a base band version issue as I have been running 1.43.01p since it has been available without issue until now.
     
  5. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS
    Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,734
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    453
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    I believe VZW is having issues. I live in central PA. Late last night, I notice that my phone was on 1G. This morning I had the same so I checked my wife's phone (not a Droid but 3G capable) and her phone only had 1G. Then, around 11 AM we both got 3G and have been fine.

    Let us know if your issue resolves.

    Mike
     
  6. faf1998

    faf1998 New Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks everyone. I guess my question is whether people are seeing better reception performance with any particular baseband. Perhaps it has to do with Verizon preparing the network for an upgrade or LTE? Just a thought. Either way it is killing my battery with all the constant switching between 3g and 1x.....
     
  7. Tegamal

    Tegamal Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indiana, PA
    Ratings:
    +0
    I have the same issue (losing 3G), & it's so frequent that I have to keep a plane mode widget on my home screen to click it on & off.

    Also using BB 0.4, baseband C_01.43.01P
     
Search tags for this page

3g piking

,

3gipiking

,
3g piking 2018
,
3gipiking pissing
,
android not picking up 3g network
,
droid x2 not picking up 3g?
,
how to get my android to pick up 3g
,
my phone is not picking up 3g
,
my phone isnt picking up 3g
,
phone not picking up 3g network