1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

No SIM card

Discussion in 'HTC Droid DNA' started by pb1bicdic, Jan 2, 2013.

  1. pb1bicdic
    Offline

    pb1bicdic New Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Recently I started getting an (no SIM card), in the notification bar. If I restart phone it goes away, but I prefer to not have to do that for the next 2 years. Does anyone have any advice?

    Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
  2. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    280
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Maryland
    Have you opened the tray and made sure the card is inserted completely? Try taking it out and putting it back in.

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
  3. Shadez
    Online

    Shadez Super Mod/News Team Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    8,410
    Likes Received:
    194
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Lafayette Hill, Pa
    If nothing else, take it out and put it back in. If it doesn't work just goto a VZW store and get a free new one and see if that helps.
  4. pb1bicdic
    Offline

    pb1bicdic New Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok, so help me out, I thought the phone was sealed, where is the sim card located?

    Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
  5. Shadez
    Online

    Shadez Super Mod/News Team Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    8,410
    Likes Received:
    194
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Lafayette Hill, Pa
    You are right. I wasn't looking at the phone ya had, my bad. I would take it to a VZW store if the problem keeps up. But Cliff mentioned a tray I'm unaware with, don't have a DNA. I'm sure he can help ya out more!
  6. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    38
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    the sim card is in a tray at the top right corner. poke a toothpick in the little hole and it will eject the sim tray. i heard some of the preinstalled sim cards are defective. i used my old one from my droid 4 and mine is doing fine. if you dont have an old sim id sugesst getting a replacement sim at the vzw store.
    1 person likes this.
  7. yalerider
    Offline

    yalerider New Member

    Joined:
    Dec 6, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    In your DNA box, there is a metal tab that has HTC on it. It also has a little "tooth pick" hanging off of it. It will open the little tray right of the power button. That's the tool the store used to mess with mine. I also have been getting the no SIM card logo, just haven't done anything about it yet...
  8. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    38
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    its quite common with the preinstalled sim. get a fresh one at vzw and you wont have a problem
    --examples of the pre-installed sim not working--
    Sim card error - Android Forums
    SIM card error... - xda-developers
  9. squiblonious
    Offline

    squiblonious New Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm having the same issue but still cant figure out what common trends trigger it. I've taken it to verizon and they have replaced the SIM card and it was good for about two days. This error has been happening at random intervals and like the rest don't know it has happened until i notice my phone has been quiet for too long and realize no signal!

    I toggle into Airplane mode and back to give it a quick fix, but sometimes it seems to get hung up on turning off the radio. Perhaps that's a clue to the root cause of error, but that's just speculation.
  10. pb1bicdic
    Offline

    pb1bicdic New Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How long have you been experiencing this problem?

    Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
  11. squiblonious
    Offline

    squiblonious New Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I got the phone December 1 and started experiencing this about two weeks into ownership. The first time it happened I honestly figured it was a Verizon glitch as I was at work and have never had any signal issues while at work before.
  12. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    38
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    pop the sim out and put it back in a couple of times then clean the sim with some rubbing alch. and put it back in sometimes the seet is improprer or it may have cruddy contacts. if it still is a prob idk
  13. Faithfill
    Offline

    Faithfill New Member

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've had this same issue and got a new SIM card and did a hard reset of the device. No problems since. There is a maintenance update HTC is working on but no timeline as to when it will be released
  14. gary73
    Offline

    gary73 New Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I cleaned mine about 3weeks ago been fine so far
  15. xx2tashaa2xx
    Offline

    xx2tashaa2xx New Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    still dosent work with new SIM

    I have the droid DNA as well when I got it at first it was fine and then after awhile I would just have no service took it to Verizon and the guy put in a new SIM after a while once again its still having this issue, I took it back again and the other guy said oh well I did a reset and an update so it should be fine. NOT!!! it continues to do it. but he did say that if it kept doing it that I could bring the phone back and get a new one because it would be covered under warranty.
  16. jplemt
    Offline

    jplemt New Member

    Joined:
    Apr 15, 2013
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cornfields, Indiana, USA
    I started getting the "Preparing SIM Card" today after installing a battery saving program that disables the data connections after a set period of time. I would get the message along with the np service indicator after waking the phone and when it attempts to establish the data connection. It would usually pop up 2x then I would have service and data again. I uninstalled the program as I never had this before installing it. Hopefully this fixes that issue.
  17. jplemt
    Offline

    jplemt New Member

    Joined:
    Apr 15, 2013
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cornfields, Indiana, USA
    When I installed Opera mobile on my DNA, got the No SIM message twice. Uninstalled it and haven't since. I wonder if there is a weird software problem causing this.

    Sent from my Droid DNA using Forum Runner
Search tags for this page
htc one keeps saying no sim card
,
htc one x no sim card
,
htc one x sim card error
,
htc6435lvw sim card
,
my droid keeps saying no sim card
,
my droid says there is no sim card when there is one
,

my htc one x keeps saying no sim card

,

my phone keeps saying no sim

,
my phone keeps saying no sim card installed
,
no sim card android
,

no sim card installed android

,
no sim card motorola fx fire
,

phone keeps saying no sim

,
sim card keeps disconnecting
,
why does my htc one x keep saying no sim card