No SIM card

Discussion in 'Droid 2 Tech Issues' started by polack, Mar 14, 2011.

  1. polack
    Offline

    polack Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0
    Just today my phone Droid 2 global) all of a sudden after a reboot my phone says there is no sim card and it's changed to cdma network. I looked to see if i knocked the card loose but it's still there. Any ideas? Also my lock stopped working when this happened.
     
  2. polack
    Offline

    polack Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0
    ok.. the reason my lock isn't working is because of the damn message on the lockscreen that says "no sim card". when i put the phone in airplane mode, this message dissappears off the lockscreen and my lock works again. so the thing i need to know is how i can get my phone to read a sim card i never need or use.
     
  3. polack
    Offline

    polack Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0
    Alright... Now i called verizon and have them sending me a new droid 2 global as this one is only 13 days old and has stopped reading the sim card. But i really will never use the sim card and i've found a different lock screen app called no lock that does exactly what i need. so now my phone is perfect for me the only issue is it's bothering me that somethings not working right on this phone. Should i spend the hours redoing the new phone, rooting it and putting all my data back on it, setting up my screen and taping my vibrate function on it or just man up and deal with it.
     
  4. kptphalkon
    Offline

    kptphalkon Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6
    They're already sending you a new one.
     
  5. polack
    Offline

    polack Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Wisconsin
    Ratings:
    +0
    yeah. i just called them and explained what's up. I've always had great service with verizon. bad thing is having to spend the hours setting it up. unrooting mine and rooting that one and whatnot.
     
  6. pb1bicdic
    Offline

    pb1bicdic Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Recently I started getting an (no SIM card), in the notification bar. If I restart phone it goes away, but I prefer to not have to do that for the next 2 years. Does anyone have any advice?

    Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
     
  7. GoCliffGo05
    Online

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    334
    Trophy Points:
    148
    Location:
    Maryland
    Ratings:
    +334
    Have you opened the tray and made sure the card is inserted completely? Try taking it out and putting it back in.

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
     
  8. Shadez
    Offline

    Shadez Super Mod/News Team Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    8,426
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Lafayette Hill, Pa
    Ratings:
    +204
    Current Phone Model:
    HTC One M8
    Twitter:
    @Shadez69
    If nothing else, take it out and put it back in. If it doesn't work just goto a VZW store and get a free new one and see if that helps.
     
  9. pb1bicdic
    Offline

    pb1bicdic Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Ok, so help me out, I thought the phone was sealed, where is the sim card located?

    Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
     
  10. Shadez
    Offline

    Shadez Super Mod/News Team Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    8,426
    Likes Received:
    204
    Trophy Points:
    178
    Location:
    Lafayette Hill, Pa
    Ratings:
    +204
    Current Phone Model:
    HTC One M8
    Twitter:
    @Shadez69
    You are right. I wasn't looking at the phone ya had, my bad. I would take it to a VZW store if the problem keeps up. But Cliff mentioned a tray I'm unaware with, don't have a DNA. I'm sure he can help ya out more!
     
  11. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    the sim card is in a tray at the top right corner. poke a toothpick in the little hole and it will eject the sim tray. i heard some of the preinstalled sim cards are defective. i used my old one from my droid 4 and mine is doing fine. if you dont have an old sim id sugesst getting a replacement sim at the vzw store.
     
    • Like Like x 1
  12. yalerider
    Offline

    yalerider New Member

    Joined:
    Dec 6, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    In your DNA box, there is a metal tab that has HTC on it. It also has a little "tooth pick" hanging off of it. It will open the little tray right of the power button. That's the tool the store used to mess with mine. I also have been getting the no SIM card logo, just haven't done anything about it yet...
     
  13. myfishbear
    Offline

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    its quite common with the preinstalled sim. get a fresh one at vzw and you wont have a problem
    --examples of the pre-installed sim not working--
    Sim card error - Android Forums
    SIM card error... - xda-developers
     
  14. squiblonious
    Offline

    squiblonious New Member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm having the same issue but still cant figure out what common trends trigger it. I've taken it to verizon and they have replaced the SIM card and it was good for about two days. This error has been happening at random intervals and like the rest don't know it has happened until i notice my phone has been quiet for too long and realize no signal!

    I toggle into Airplane mode and back to give it a quick fix, but sometimes it seems to get hung up on turning off the radio. Perhaps that's a clue to the root cause of error, but that's just speculation.
     
  15. pb1bicdic
    Offline

    pb1bicdic Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    How long have you been experiencing this problem?

    Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
     
Similar Threads
  1. LOUROK
    Replies:
    9
    Views:
    35,559
  2. missycoconuts
    Replies:
    8
    Views:
    10,757
  3. pb1bicdic
    Replies:
    Views:
    N/A
  4. hmurphy984
    Replies:
    2
    Views:
    4,414
  5. eek88dj
    Replies:
    6
    Views:
    1,433
Loading...
Search tags for this page
droid 4 no sim card
,
droid no sim card
,

droid no sim card message

,

droid pro no sim card

,

droid says no sim card

,
droid ultra wont read sim card all of a sudden
,
my droid says no sim card
,

no sim card droid

,
no sim card message on droid
,
no sim card on lock screen