No Pattern lock option on my phone

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by serg, Jan 23, 2012.

  1. serg
    Offline

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Need help!!! Unable to use my stock PATTERN to unlock my phone. It tells me that it is "remotely disabled by phone administrator"...any idea how this happened? Yes my phone is rooted...

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  2. striker85
    Offline

    striker85 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    169
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Are you using any sort of lockscreen mod or 3rd party launcher?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  3. serg
    Offline

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    None at all. I was just using the stock pattern lock. Just all of a sudden, it ask me to punch in a 4 digit password...

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  4. serg
    Offline

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When i go into settings, the pattern lock option is grayed out...

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  5. smalltowngirl13
    Offline

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6,539
    Likes Received:
    306
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Kansas
    Do you have an exchange account for email in use on your phone?

    ~it's not just a phone~
  6. ConqSoft
    Offline

    ConqSoft New Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    Or did you enable storage encryption? That will also require that you use a PIN and won't allow a pattern.
  7. serg
    Offline

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes I'm using an email exchange account from work. Been using it for for 3months with no issues..

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  8. serg
    Offline

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I don't really know if I have this enable..how can i check this?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  9. smalltowngirl13
    Offline

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6,539
    Likes Received:
    306
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Kansas
    You might check with your system admin to see if there were changes pushed thru the server...

    ~it's not just a phone~
  10. hamdi123
    Offline

    hamdi123 New Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    what kind phone is it?


    try reloading os
  11. bb_or_droid
    Offline

    bb_or_droid New Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    134
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Major East Coast City
    That sounds like it was set by your work admin. Most work Exchange access requires that remote devices comply with corporate IT security policies. It is pretty well standard that a half-decent IT policy would not use the pattern, but rather require a PIN. Sounds like your IT department changed their policies and didn't bother to tell you. Consider yourself lucky, my employer didn't even permit PINs until recently; we had to use full passwords with one at least one capital and one number and/or special character. What a pain...

    P.S. Be sure to back up your data. If/when your IT group remote wipes your phone it will likely wipe the entire thing, not just the Exchange email account.


  12. serg
    Offline

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So that explains it then..will back up my data just to be safe. Thanks for the info!

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
Search tags for this page
administrative settings disabled pattern lock
,
android pattern lock disabled
,
disabled by remote phone administrator
,
droid razr swipe lock option disabled by administrator
,
motorola droid 4 adminitrator setting
,
motorola droid maxx unable to use pattern lock
,
note 3 pattern disabled by administrator
,

pattern disabled by administrator

,

pattern lock disabled by administrator

,
pattern unlock disabled by administrator on droid razr
,
patterned lock in samsung note2 disabled by sdministrator
,

slide option disabled by administrator droid razr

,
the slide lock is disabled from my droid razr how do i enabl
,
what is a administrator pattern to unlock a phone
,
why cant i use pattern on my droid?