No Pattern lock option on my phone

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by serg, Jan 23, 2012.

  1. serg

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Need help!!! Unable to use my stock PATTERN to unlock my phone. It tells me that it is "remotely disabled by phone administrator"...any idea how this happened? Yes my phone is rooted...

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  2. striker85

    striker85 Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    169
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Are you using any sort of lockscreen mod or 3rd party launcher?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  3. serg

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    None at all. I was just using the stock pattern lock. Just all of a sudden, it ask me to punch in a 4 digit password...

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  4. serg

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    When i go into settings, the pattern lock option is grayed out...

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  5. smalltowngirl13

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6,821
    Likes Received:
    569
    Trophy Points:
    228
    Location:
    Kansas
    Ratings:
    +594
    Current Phone Model:
    Galaxy Note Edge / LG G3
    Twitter:
    smalltownlife13
    Do you have an exchange account for email in use on your phone?

    ~it's not just a phone~
     
  6. ConqSoft

    ConqSoft Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,056
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Raleigh, NC
    Ratings:
    +12
    Or did you enable storage encryption? That will also require that you use a PIN and won't allow a pattern.
     
  7. serg

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yes I'm using an email exchange account from work. Been using it for for 3months with no issues..

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  8. serg

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I don't really know if I have this enable..how can i check this?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  9. smalltowngirl13

    smalltowngirl13 DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    6,821
    Likes Received:
    569
    Trophy Points:
    228
    Location:
    Kansas
    Ratings:
    +594
    Current Phone Model:
    Galaxy Note Edge / LG G3
    Twitter:
    smalltownlife13
    You might check with your system admin to see if there were changes pushed thru the server...

    ~it's not just a phone~
     
  10. hamdi123

    hamdi123 New Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    what kind phone is it?


    try reloading os
     
  11. bb_or_droid

    bb_or_droid Member

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    134
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Major East Coast City
    Ratings:
    +1
    That sounds like it was set by your work admin. Most work Exchange access requires that remote devices comply with corporate IT security policies. It is pretty well standard that a half-decent IT policy would not use the pattern, but rather require a PIN. Sounds like your IT department changed their policies and didn't bother to tell you. Consider yourself lucky, my employer didn't even permit PINs until recently; we had to use full passwords with one at least one capital and one number and/or special character. What a pain...

    P.S. Be sure to back up your data. If/when your IT group remote wipes your phone it will likely wipe the entire thing, not just the Exchange email account.


     
  12. serg

    serg New Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    So that explains it then..will back up my data just to be safe. Thanks for the info!

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
Search tags for this page
android locked out of administrator
,
android pattern lock disabled
,
disabled by remote phone administrator
,
motorola droid 4 adminitrator setting
,
note 3 pattern disabled by administrator
,
pattern disabled by administrator
,

pattern lock disabled by administrator

,
slide option disabled by administrator droid razr
,
slide unlock disabled by administrator
,
the slide lock is disabled from my droid razr how do i enabl