No CPU temp.?

Discussion in 'Samsung Galaxy Nexus' started by D1BB, Dec 30, 2011.

  1. D1BB

    D1BB Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    I've searched all over and can't figure out why I'm not getting a cpu temp. reading. The nexus does have a sensor for this, correct? Ive flashed 3 different kernels and it always the same. Running Petes 4.0.3 rom. Any help is GREATLY appreciated.

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  2. 1FZFE

    1FZFE Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    205
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    City of Medicine
    Ratings:
    +3
    I believe cpu temp reporting is dependent on the kernel. Could be none of them have it built in yet.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
     
  3. Big Ry

    Big Ry Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,299
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Blacksburg, VA
    Ratings:
    +10
    Where do u get CPU temp readings?
    Mine works on my SetCPU widget...

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
     
  4. D1BB

    D1BB Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    Thanks for replying. I'm also using the setcpu widget, along with temp monitor. Both will only display battery temperature. Im currently running the 3.0.14 tuna kernel.

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  5. Big Ry

    Big Ry Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,299
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Blacksburg, VA
    Ratings:
    +10
    thats the battery temp? its a CPU overclock app, why would the temp be battery temp and not CPU temp? lol :blink:
     
  6. D1BB

    D1BB Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    When u apply the setcpu widget there should be an option for battery or cpu reading and I'm not getting that. Also the setcpu temperature reading matches whatever temp. other apps say the battery is at. I cant believe not one of the kernels I've tried would support this feature. Hope its not hardware related.

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  7. Big Ry

    Big Ry Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,299
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Blacksburg, VA
    Ratings:
    +10
    oh OK. I've always used Android over clock, so I'm kind of new to setCPU.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
     
Search tags for this page
check processor temp nexus 10
,
cpu temperature for nexus 7
,

nexus 10 cpu temp

,
nexus 7 cpu temp
,

nexus 7 cpu temperature

,
nexus 7 cpu temperature monitoring app
,
nexus 7 cpu temperatures
,
nexus7+cpu+temperature monitor
,
setcpu processor temp
,
temperature should the cpu in a galaxy s4 run at