No auto rotate

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by froggy24m, Apr 16, 2011.

  1. froggy24m

    froggy24m New Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have liberty 2.0.1 with epic blue n gold d2g installed. Screen wont auto rotate. Any clue how to fix?

    Sent from my liberated D2G
     
  2. froggy24m

    froggy24m New Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    On another note. I cannot sync my yahoo account. I keep getting incorrect name or password. Do I need to manually put it in. If so what are the steps.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
     
  3. Patgt500

    Patgt500 Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    The Romer disables sensors, so no auto rotate

    Sent from my Incredible using DroidForums
     
  4. kickyindahead

    kickyindahead Member

    Joined:
    Feb 28, 2011
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Utah
    Ratings:
    +0
    auto rotate is annoying.. IMO... thank you GRD for that ;)
     
  5. eqforus5

    eqforus5 Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    TN.
    Ratings:
    +0
    Personally I like auto rotate but yes at times it could get very annoying.
     
  6. 13th angel

    13th angel Developer Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Auburn, Alabama
    Ratings:
    +1
    +1

    @op, yes you have to. Go to email then put in email adress/password

    Sent from my Liberated D2G
     
  7. silver6054

    silver6054 Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Maybe, but you can turn it on and off from Settings on stock. So not having it on these ROMs isn't really a feature, as you cannot turn it on!
     
  8. eqforus5

    eqforus5 Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    TN.
    Ratings:
    +0
    Is there a way to possibly turn on just the sensor for auto rotate and the proximity sensor?
     
  9. NiceGuysFinishLast

    NiceGuysFinishLast Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    748
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    No. The reason the ROMer disables sensors is that they make the phone reboot every time it wakes. The ROMer takes D2 ROMs and makes them compatible with the D2G, but not 100% functional. It's not a feature, it's a bug, but one they can't fix with the ROMer tool. That's why they're coding their own ROMs from the base up, then they can make them fully featured.
     
  10. eqforus5

    eqforus5 Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    TN.
    Ratings:
    +0
    Ok thanks for the info. Not that big a deal anyway.
     
  11. stingmisc

    stingmisc New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    ok, I am thinking of updating mine to liberty 2 and I know about disable the auto rotation for the screen.

    so I have 2 questions to ask to those of you who have installed liberty 2

    1. Can I manually change the rotation from landscape to portrait vice versa when the keyboard is not open?

    2. when I open the keyboard, does it change to landscape view or it still on portrait?
     
  12. keolawills

    keolawills Member

    Joined:
    Mar 31, 2011
    Messages:
    249
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lake Tahoe, CA
    Ratings:
    +0
    1. No

    2. When you open the keyboard the screen changes to landscape. Also, i believe if you place your phone in the dock it will change to landscape.

    sent from a constantly evolving Angel
     
  13. stingmisc

    stingmisc New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thank u for the quick reply.

    one more question, when we play games like for example angry birds, does it rotate the screen automatically to landscape even though we don't open the keyboard?

    I am talking a rom with liberty 2.0 with gomer fix.


    thanks
     
  14. keolawills

    keolawills Member

    Joined:
    Mar 31, 2011
    Messages:
    249
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lake Tahoe, CA
    Ratings:
    +0
    Yes. If the game requires the sensors then it wont work. If you have to tilt the phone for actions.

    sent from a constantly evolving Angel
     
  15. leobg

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    For angry birds specifically, it will work as it ignores the sensors and forces landscape mode. But as above poster said - games that rely on sensors input will not work.
     
Search tags for this page

android auto rotate fix

,
android no auto rotate
,
angry birds auto rotate
,
auto rotate d2
,
droid incredible 2 auto rotate
,
droid x no rotate
,
how to auto rotate epic angry birds
,
how to fix auto rotate on htc rezound
,
htc one x auto rotate not working
,
no auto rotate