No 3G for 2 days.

Discussion in 'Droid RAZR Support' started by daDaveShaw, Nov 26, 2011.

  1. daDaveShaw

    daDaveShaw New Member

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    My phone is displaying 3G with full white bars. For some reason I can't connect to the data network. When I drive into a 4G area the phone jumps into 4GLTE and I get internet, but when I go back home where I only have 3G, there's nothing. I've tried just about everything... airplane mode, disable and reenable data, restart, refit the sim card, factory reset... nothing has worked. Any suggestions?

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  2. tjk629

    tjk629 Silver Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    3,040
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +65
    Current Phone Model:
    NEXUS 6
    How long has this been going on for? Might want to give vzw a jingle to see if it is a tower issue.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  3. daDaveShaw

    daDaveShaw New Member

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    2days. First day was spotty. I noticed sporadic dropouts. Today was nothing at all. I don't think its a cell tower because I've been travelling today (Mahwah NJ to Clark NJ)

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  4. prime

    prime Kernel Developer
    Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    1,899
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +56
    If you're rooted try killing the dialer.
     
  5. daDaveShaw

    daDaveShaw New Member

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The dialer isn't active in the task manager. When you say I need to kill it, do I try activating it and then force closing it?

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
    #5 daDaveShaw, Nov 26, 2011
    Last edited: Nov 26, 2011
  6. prime

    prime Kernel Developer
    Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    1,899
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +56
    Install OS Monitor, enable root features, locate dialer and kill it. This will cause it to restart the process along with 3G, the dialer process is always running.
     
  7. daDaveShaw

    daDaveShaw New Member

    Joined:
    Nov 26, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Worked like a charm! I killed it then restarted... 3G connected. Thanks for the help guys. This is my first experience with a smartphone or the Android os. :)

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  8. prime

    prime Kernel Developer
    Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    1,899
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +56
    You're welcome.