Newbie : Can't get my phone to announce who the caller is .

Discussion in 'RAZR HD and RAZR HD MAXX Support' started by killer428, Jan 24, 2014.

  1. killer428

    killer428 Member

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Clarksboro , New Jersey
    Ratings:
    +1
    Current Phone Model:
    Motorola Razr Maxx HD
    Hi , Just traded in my Razr maxx for a Razr Maxx HD and was wondering how to turn on the option to announce who is calling my phone. I was able to do it with my old phone but I forget I how did it. :blink: Anyone know how ? Thanks
     
  2. lloydsw

    lloydsw Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    143
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +8
    My Razr HD only does it when I'm connected to the bluetooth in my car.
     
  3. sajokaz

    sajokaz Gold Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    1,740
    Likes Received:
    494
    Trophy Points:
    213
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +549
    Current Phone Model:
    Moto Droid Maxx
    I think that is in Phone > Menu > Settings > Caller ID Readout. There are options for Ring Only, Name & Ring, Name Repeat.
     
  4. jimmythegent

    jimmythegent Member

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    521
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7
    Good God man, I hope it was an even trade! Welcome to the stuff nightmares are made of - "DROOOOIIIIIIIIDDDD"
     
  5. killer428

    killer428 Member

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Clarksboro , New Jersey
    Ratings:
    +1
    Current Phone Model:
    Motorola Razr Maxx HD
    I had to get another phone due to mine not working. Yea I have seen allot of negative stuff about this phone. I'll give it a try, if I don't like it my contract is up in June. What phone do you suggest? I like the note 3. Also do you know how to make this caller announcement thing work? Or is it deleted on this phone? Thanks

    Sent from RAZR Maxx HD while driving my SVT Cobra.
     
  6. SJBBF

    SJBBF Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    The only way I've seen this work is by setting it up in Smartactions in the Drive mode.
     
  7. killer428

    killer428 Member

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Clarksboro , New Jersey
    Ratings:
    +1
    Current Phone Model:
    Motorola Razr Maxx HD
    The only thing I see is in accessibility, then turn on Talkback but then it announces everything you do with the phone.

    Sent from RAZR Maxx HD while driving my SVT Cobra.
     
  8. jtc303

    jtc303 Active Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    843
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    28
    Location:
    MA
    Ratings:
    +28
    What is so negative about this phone? Just wondering..

    |[JTC MaxxHD]|
     
  9. killer428

    killer428 Member

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Clarksboro , New Jersey
    Ratings:
    +1
    Current Phone Model:
    Motorola Razr Maxx HD
    Jimmy the gent could tell you, I've only had this phone for 2 days. I like it so far.

    Sent from RAZR Maxx HD while driving my SVT Cobra.
     
  10. SJBBF

    SJBBF Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Killer, do you have the Smartaction app installed? From there go to the Drive setup. But maybe voice assessibility is not setup from the OS point. That I would not know. But there is also a handy app called Speech Text that I use.
     
  11. killer428

    killer428 Member

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Clarksboro , New Jersey
    Ratings:
    +1
    Current Phone Model:
    Motorola Razr Maxx HD
    Ok I'll check it out thanks.

    Sent from RAZR Maxx HD while driving my SVT Cobra.
     
  12. jimmythegent

    jimmythegent Member

    Joined:
    Feb 13, 2013
    Messages:
    521
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +7
    Play around with say an HTC One and then go back to this phone and you will see the difference.

    This thing is very sporadic, sometimes its fast, other times its SO slow, literally, you think its bricking on you.

    I dont have any BS apps, I cache wipe it about 2 times a week, its VERY laggy when it wants to be.

    Oh well, my first "smart" phone... Ill know better next time, contracts up in a year.

    The absolute best way to get the best performance is to root it from what I hear, which is a no go for me, not why I bought an Android, to void warranties and possibly break it. Give it to me for free or $50 and yeah, Ill do it, but not for what I paid.

    iOS as far as smoothness goes... smokes this "Droid" like bacon.
     
  13. jtc303

    jtc303 Active Member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    Messages:
    843
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    28
    Location:
    MA
    Ratings:
    +28
    A 2013 phone performing better than a 2012 phone?? Shocker!

    Im not going to say there isn't a little lag sometimes but I've never experienced what you're talking about...perhaps you got a dud? They do exist, even in the ios and HTC worlds..I've only cleared my cache once in the year and a half I've owned it, and that was just to see what it would do...

    Btw, rooting has become much easier, safer and less risky than it was in the past...it's really no big deal anymore...I would have had mine rooted day one but it's a company phone...

    |[JTC MaxxHD]|
     
    Last edited: Feb 1, 2014
  14. sajokaz

    sajokaz Gold Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    1,740
    Likes Received:
    494
    Trophy Points:
    213
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +549
    Current Phone Model:
    Moto Droid Maxx
    I wonder if the OP got their phone to announce caller ID names? This thread has shifted off track a little from the original topic.
     
  15. killer428

    killer428 Member

    Joined:
    Jun 11, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Clarksboro , New Jersey
    Ratings:
    +1
    Current Phone Model:
    Motorola Razr Maxx HD
    No I never did get the phone to announce the callers id. Still trying though. My guess is that option was taken away for some reason or another.

    Sent from RAZR Maxx HD while driving my SVT Cobra.
     
Search tags for this page
caller id readout not working droid maxx
,
droid maxx voice caller id not working
,
droid turbo caller announce
,
droid turbo caller id readout
,

how do get my droid max to annouce caller

,
how do i get my motorola turbo to announce caller
,
how do i get mydroid maxx to announce caller
,

how to get droid maxx to anounce calls

,

how to make my droid maxx announce caller

,

why does caller annoucer not workingin my note 3