New Update and want to ROOT. . .

Discussion in 'Motorola Droid Pro' started by Ride, Apr 22, 2011.

  1. Ride

    Ride Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    OK, got the new update this morning. I was hoping that the DROOOOIIIID sound would respond to volume settings, but they still haven't seen fit to fix it. So . . . I went to Root and no love:
    1. downloaded the Z4Root on SD card
    2. installed Z4
    3. Connect device to PC & USB debugging checked off in 'development'
    4. Run Z4root from apps and select 'Temporary'
    . . . . .
    - it runs, but at one point, just disappears. No success message and when I try Root Explorer, I only have r/o access in System / Media

    HELP: anyone have any ideas on how to get around this? Does temp work or do I need to go permanent? (if I go Perm, can I reverse once I'm done with the audio changes?)
     
  2. jwgraves

    jwgraves Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I downloaded aroot and it worked. I had to run it twice but now I'm rooted again.
     
  3. kjjb0204

    kjjb0204 Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Z4 doesn't work on the DROID pro with the newest update. Aroot hasn't worked for me either.

    Sent from my DROID PRO using Tapatalk
     
  4. jwgraves

    jwgraves Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Did you try running aroot a second time? First time did nothing for me, the second time did the trick.
     
  5. kjjb0204

    kjjb0204 Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Sure did. Tried it multiple times on each usb setting, use debugging enabled. Out of 7 or 8 attempts it only rebooted once but still wasn't rooted. No superuser app installed.

    Sent from my DROID PRO using Tapatalk
     
  6. bsweetness

    bsweetness Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,748
    Likes Received:
    325
    Trophy Points:
    148
    Ratings:
    +340
    Current Phone Model:
    Note 4
    aRoot hasn't worked for me either, and I've tried multiple times. Debugging is enabled, and I've tried it in every USB mode. It opens, runs, and says it rooted the phone, but nothing ever happens with the phone itself.
     
  7. bsweetness

    bsweetness Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,748
    Likes Received:
    325
    Trophy Points:
    148
    Ratings:
    +340
    Current Phone Model:
    Note 4
  8. tennvol

    tennvol Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    I had to search xda for a different version of aroot. Downloaded it and updated superuser. Im back in business.

    For whatever reason the version posted elsewhere in the pro forum appeared to work, even rebooted my pro....but didn't root

    Sent from my DROID PRO using DroidForums
     
  9. kjjb0204

    kjjb0204 Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
  10. Ride

    Ride Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Can you point us to the version of ARoot that you used? / link? Thanks.
     
  11. Kaos2flo

    Kaos2flo Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    264
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Tampa, FL
    Ratings:
    +4
    Yeah that would be great.
     
  12. bsweetness

    bsweetness Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,748
    Likes Received:
    325
    Trophy Points:
    148
    Ratings:
    +340
    Current Phone Model:
    Note 4
    I used the one found in wissammuslimany's post here:

    http://www.droidforums.net/forum/motorola-droid-pro/141075-latest-update-6.html#post1468632

    Direct link:

    Download aRoot!
     
  13. chinkster

    chinkster Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    you can use SuperOneClick v1.8 to root the droid pro with the newest update as well. thats what i did. heres the link: SuperOneClick
     
  14. flash24

    flash24 Member

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Antonio, TX
    Ratings:
    +0
    It fixed the "test$" :)

    Sent from my DROID PRO using Tapatalk
     
  15. Omgitsjack

    Omgitsjack New Member

    Joined:
    Dec 22, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Just Remember to Unmount ur SD Card if you want to use Aroot, it works perfectly.
     
Search tags for this page
aroot download
,
aroot droid 4
,

aroot droid pro

,
aroot for droid pro xt610
,
aroot for motorola droid pro
,
www.z4root.com/new update