Network lost

Discussion in 'Droid RAZR MAXX' started by TriciaH, Apr 15, 2013.

  1. TriciaH

    TriciaH Member

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Messages:
    170
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Central Texas (not my fault)
    Ratings:
    +8
    This has been a problem at work the last couple days. I do have a smart action set to disable network data when the screen is off. Disable - not kill it forever!! Thought it odd today no texts or anything came in. Well I had zero signal. The bars were grayed out and there was the hateful red circle with the line thru it in its place. Rebooted and signal was back. Happened 3 more times during the afternoon. Problem is I never know when I lose it so missed calls are getting to be an issue here. I could have sworn there was a network lost notifier on the Maxx. Drilled down thru some of the menus but apparently I did not look in the correct ones! Does anyone know where this is? At least then I would know I lost the network signal and could reboot. Turning on airplane mode does nothing. Only a reboot brings back the network. I used to have the strongest signal in the office...now I am the only one with NO signal. This sucks. the rebooting is getting old. Very old. Never had to do this before JB.
     
  2. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    Main(home) Menu-data usage, you can turn on data there.
     
  3. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    Also double check that with your smart actions that you don't have it setup to kill data based on location.
     
  4. TriciaH

    TriciaH Member

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Messages:
    170
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Central Texas (not my fault)
    Ratings:
    +8
    I do have it set to stop background data. But when I turn the screen on (trigger is screen going off) it always comes back. Today it didn't. Only a reboot would bring it back. I did find the notification tone that will tell me when the network is lost - under sounds. I don't have any background data restricted now...but signal has been a problem at work. Don't know what they did there but something has changed. At least with the notification I will know when the network is lost. Guess time will tell huh lol. This isn't just background data restricted...this is everything GONE with red circles and slashes thru them over the bars and where the 3/4G would be.
     
  5. TriciaH

    TriciaH Member

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Messages:
    170
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Central Texas (not my fault)
    Ratings:
    +8
    Oops reread your - no it is based on day of the week and time frame and whether screen is off or on.. Not location. Sorry!
     
  6. aarong03

    aarong03 Active Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    476
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +27
    Ok. I have mine set by location to shut off data.
     
Search tags for this page
droid maxx mobile network greyed out
,

droid notification when i lose data signal

,
droid razr maxx lost signal
,

droid razr maxx red line on network

,
mobile network greyed out on razr maxx
,

my motorola android has lost its network signal

,
network lost on droid razr
,
select network greyed out razr max