Need to start from scratch

Discussion in 'Android Roms' started by sudermatt, Dec 25, 2010.

  1. sudermatt
    Offline

    sudermatt New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have an old D1 that I don't use anymore but my Dad wants it so I gotta revive it.

    I have a fresh SD card with nothing on it.

    The Droid doesn't boot right now...well it boots...but the language is french or something...I get some strange error on the first screen.

    So I downloaded a ROM and put it on a the SD card...when I went to Recovery and tried to "Install from SD Card" it said the SD Card could not be accessed.

    So now what?
  2. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'd start fresh with a factory reset, that can be done from the recovery screen.
  3. 666ogre666
    Offline

    666ogre666 Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    583
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    New Jersey
    What recovery are you on? Id recommend formatting everything from recover, sd card, boot, system, data, cache, and then try mounting it from recovery and putting a new rom on it and try installing. If that doesn't work try an SBF flash. If THAT doesn't work then id say your probably outta luck.

    Sent from my Sourcery using DroidForums App
  4. brando56894
    Offline

    brando56894 New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New Jersey
    Your SD card may be corrupted. Try formatting it on a PC and see if that helps with your issue. If you want to really go back to original flash an SBF and it will make it completely clean like the day you got it.
  5. Fluffy
    Offline

    Fluffy New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    what do you mean SBF? im looking to go back to stock aswell
  6. mjh68
    Offline

    mjh68 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The SBF is essentially the original rom image from Motorola , it can only be flashed using RSD which is how the phone techs wipe and fix the phone.
    I am sure the rescue or help section has a sticky on what it is exactly, and how to flash it. Things can go wrong horribly, but not to many real cases of it actually happening. :)
  7. Fluffy
    Offline

    Fluffy New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    couldn't I just go to factory default and it would be the same as reflashing?

    Sent from my Droid using DroidForums App