Need some assistance please..

Discussion in 'Droid 2 Tech Issues' started by whatuseekisfire, Nov 21, 2011.

  1. whatuseekisfire

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I just rooted my droid 2 through motorola one click root..my phone now has Superuser..i downloaded ROM manager..titanium backup..root explorer..bootstrap2 recovery..now when i click on bootload recovery all it says is OK..it doesnt say anything about Superuser granting rights..when i rooted my droid X..it didnt give me this problem..i guess i had beginners luck..please help..thanks in advance

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  2. lizard

    lizard Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Indiana
    Ratings:
    +2
    If your Droid 2 is running Gingerbread you will have to root using a different method that is used to root the Bionic. Search for Pete's Motorola root tools. I used v6(version 6). There are newer versions. You will need access to a 64bit computer. I could not get the 32bit version to work, though some people have. Download a Terminal Emulator app. Open it and type su. If you are rooted you will see #. I would do this first to see if you are rooted. If you were on Froyo or 2.3.2 I think one click method is supposed to work for rooting, just not rooting Gingerbread updated phones.

    Sent from my rooted, and CM7 rommed, Droid2
     
  3. whatuseekisfire

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    It looks like the motorola one click root installed the superuser program and thats it..i downloaded the terminal emulator that you mentioned and it says access denied..so i know its not rooted..i seen a posting that said to root the droid 2..i would need to use the droid 3 one click method..but i will try to do it how you mentioned..

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  4. whatuseekisfire

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Ok so i rooted the phone..and i tried to download a custom rom..i dont think thag was the right move..my phone is stuck at bootloader..a whole bunch of numbers..battery ok..now i held x while powering it on till i saw the ! ..and now it says android system recovery menu..android system recovery utility..and it gives me a few options but doesnt let me select anything..please help..as i ruined my girlfriends droid 2.. damnn

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  5. lizard

    lizard Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Indiana
    Ratings:
    +2
    You tried downloading a rom and got stuck in bootloader? What rom? Did you flash it? Do you have Droid 2 bootstrapper installed? Did you mount system and data? Did you wipe? We need to know the sequence of events that got you where you are now. We've got to get you out of bootloader because your phone will not charge in bootloader, it will only discharge. Hope you started all this with a full battery, cause sometimes you need it.

    Sent from my rooted, and CM7 rommed, Droid2
     
  6. lizard

    lizard Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Indiana
    Ratings:
    +2
    Try turning your phone OFF. Then power back on. What happens?

    Sent from my rooted, and CM7 rommed, Droid2
     
  7. whatuseekisfire

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yeah i tried to flash a custom rom from my sd card..i tried to install Vortex RC1..i have droid 2 bootstrapper installed..i wiped data..wipeed cache..wiped dalvik..it did its thing..it said it was installed..than a google logo popped up..and now its stuck on bootloader..battery was on about 30% when i did this..most likely is completely dead since you mentioned that it doesnt charge on bootloader..
    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  8. whatuseekisfire

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Google logo and than goes straight to bootloader..i can get out of it by holding x whjke turning it on till i see the ! And than press the volume up and volume down at the same time and it takes me to Android system recovery..it gives me a few options..reboot system now..apply update from sd card..wipe data/factory reset..wipe cache partition..i can scroll up and down with the volume buttons but when i use the camera button to select one of those options it does nothing..

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  9. lizard

    lizard Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Indiana
    Ratings:
    +2
    Try using the enter key on the slideout keyboard to select.

    Sent from my rooted, and CM7 rommed, Droid2
     
  10. lizard

    lizard Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Indiana
    Ratings:
    +2
    Your prolly gonna want to factory data reset.

    Sent from my rooted, and CM7 rommed, Droid2
     
  11. whatuseekisfire

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0


    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  12. whatuseekisfire

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Im trying to figure out the most accurate and up to date way of doing of going about that..i need to sbf back ti stock right? And what would be the up to date stock version? And about this battery that is completely dead..what shoukd i do about that? Take it to a verizon store and see if they charge up the battery through another droid 2..do you think they would do that for me?...please lead me in the right direction..im getting frustrated..

    Sent from my DROIDX using DroidForums