1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

need serious help

Discussion in 'Rescue Squad Help' started by davidjacobmorrison, Oct 10, 2010.

  1. davidjacobmorrison
    Offline

    davidjacobmorrison New Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    While trying to unroot my phone I have ran into some issues.

    1. I have some how denied myself access to my settings and everytime I try to get into my superuser permissions it force closes.

    2. I am using the clockwork rom manager and everytime I try to boot into recovery it tells me I don't have access. Even when I do the power+x to boot into recovery I can't see the menu at all.

    3. I can't make calls, but can receive them. Everytime I try to push my phone icon it tells me the phone application is not installed.

    Any help would be amazing!
  2. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    1-if you unroot, ur superuser app isnt going to work.

    2-same thing here. CW needs root to work.

    3-did you delete something when you were rooted?

    and how are u unrooting? I assume you have the droid 1?
  3. davidjacobmorrison
    Offline

    davidjacobmorrison New Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes it is the droid 1.

    I was using the youtube video from droid review. He had a tutorial on how to unroot and it was a zip file that he had to rename update, but when I ran it through and went into recovery it said it failed. So I went back to the clockwork rom manager and did a revert to the stock settings and that installed fine, but that's when I found out I couldn't get the settings to come up and the superuser quit working. I noticed this morning after church that there was no way for me to dial out, but can receive calls.

    Thanks for your help!
  4. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    if you got back to stock, id say do a quick factory reset to fix the dialing problem and see if that fixes anything.
  5. davidjacobmorrison
    Offline

    davidjacobmorrison New Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tried that, but when I tried to get into the recovery to do a factory reset all I saw was an exclamation point inside a triangle with the droid next to it. No usual menus or anything... any other suggestions? Is there away using a terminal emulator to bypass it or a program to fix everything I messed up?
  6. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    press the camera button (i believe) when u get to teh ! point to get to stock recovery.
  7. teddyearp
    Offline

    teddyearp New Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Randle, WA
    You can do the factory data reset via the phone's menu system. Go here:

    menu -> settings -> privacy -> factory data reset

    And to enter the menu system on the factory recovery system, you hold the volume up button and the press the camera button.

    good luck
  8. davidjacobmorrison
    Offline

    davidjacobmorrison New Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks Abe! You're the man! Got it back up and running. Stupid question: since I did the factory reset from stock does that mean I'm unrooted? Or do I need to do something else. Reason asking is my wireless tether and shoot me don't work. Haven't tried clockwork rom manager yet.
  9. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    factory reset does not remove root. but if you applied the stock update.zip then that would do it.
  10. davidjacobmorrison
    Offline

    davidjacobmorrison New Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tried that and got

    E:error in /sdcard/update.zip
    (Status2)
    Installation aborted

    Any thoughts?
  11. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    does it say anything else? and what update are you trying to apply?
  12. davidjacobmorrison
    Offline

    davidjacobmorrison New Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am going to the android system recovery > selecting apply sd card update.zip

    Then it runs and when it gets to verify package it says that error message that I posted above
  13. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    i dont know the error so i posted it for other RS members to see.

    just hold tight.
  14. titans
    Offline

    titans Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Edit: Didn't read posts after OP sorry, hold off on this

    First time I've heard of this.....your phone problem is very weird, the only thing that I can think of that MIGHT fix it is adb pushing the phone.apk to your phone, but seeing as how much its acting up, I think that using RSD Lite would be the easiest thing for you now. Once you set up RSD Lite, read box 6 http://www.droidforums.net/forum/rescue-squad-guides/39254-sbf-root-unroot.html
  15. christim
    Offline

    christim Super Moderator

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    If you want to know if you still are rooted look for the superuser.apk app in your app drawer. You also can try Root Explorer to see if you can make /system read writeable or use Terminal Emulator to try and type su and see if you get the # symbol.

    It sounds like you have the stock recovery app back in place. Rom Manager won't let you flash the Clockwork recovery unless you are rooted so that would be another test, try and flash that.

    To recap: the dialer is now working fine, everything functions on the phone and you just want to know if you are unrooted, right?
  16. davidjacobmorrison
    Offline

    davidjacobmorrison New Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I appreciate it!
  17. titans
    Offline

    titans Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hold on for a second i jumped the gun! Sorry. So right now your only problem is that you can't install the stock ota.zip right?
  18. davidjacobmorrison
    Offline

    davidjacobmorrison New Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Right. Just trying to get back to unrooted status.
  19. titans
    Offline

    titans Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can't find out what nandroid error 2 means...hmm
  20. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    http://android.clients.google.com/packages/ota/verizon_voles/a5e329b00288.signed-voles-ota-50454.zip

    Download that again, rename it update unless you get a warning about changing file extensions, in which case you should name it update.zip. Transfer it to the root of your SD card, attempt to install it. If you still get an error there's something funny going on. I'm suggesting downloading that one again because more often than not a corrupted download is the cause of errors. Make absolutely sure you have it named update.zip. A test you can use is to install Astro from the market and navigate to the root of the SD card. If you see it listed as anything but update you need to correct it.

    Good luck! :)