need help with custom frequency on setcpu

Discussion in 'Android Applications' started by dr01dm0dd3r, Apr 9, 2010.

  1. dr01dm0dd3r

    dr01dm0dd3r Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    pittsburgh
    Ratings:
    +0
    Im/ not sure If I'm posting this in the right section, but idk, with that said I would like to know if anyone has had a problem having the custom frequencies not working, as if the rom is denying it or has custom settings that are overriding the new settings,. Can anyone help me on this. Thanks
     
  2. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Open setcpu: menu/Device Detection/AutoDetect Speeds.
     
  3. dr01dm0dd3r

    dr01dm0dd3r Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    pittsburgh
    Ratings:
    +0
    hey thanks, but I would like to be able to use the ones on the setcpu.txt file
     
  4. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    What kernel do you have? What rom do you have?
     
  5. dr01dm0dd3r

    dr01dm0dd3r Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    pittsburgh
    Ratings:
    +0
    um i have the rom that is in my custom signature, it is ERE51 and idk how to install a kernel on my phone. im sorta new at this
     
  6. dr01dm0dd3r

    dr01dm0dd3r Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    pittsburgh
    Ratings:
    +0
    can you mix diferent ROMs with Different Kernels? sorry for aasking soo many questions haha
     
  7. Martin030908

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    +1 Make certain you chose auto-detect when opening SetCPU. It's a common error.
     
  8. Martin030908

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    http://www.droidforums.net/forum/ch...s-low-voltage-medium-voltage-3-25-2010-a.html Some reading. You don't have to use these kernels, but how to install is in the first post
    Good question. I was grandfathered in so I don't know!
    Yes you can mix and match. Some work, some don't. Most ROMs will point on what kernels you can use with it.
     
  9. dr01dm0dd3r

    dr01dm0dd3r Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    pittsburgh
    Ratings:
    +0
    thanks for the help but it seems liek the rom has set the clock speeds already but i want the ones that i put on the sd card to work. do you understand what i am tryingn to say now, cuz i was kinda unclear and hard to follow before sorry.
     
  10. Martin030908

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    Make sure the kernel you downloaded is compatible with your ROM, then using the update.zip method install the kernel.
    The SetCPU text file isn't a kernel. Different kernels have different slots to choose from.
    Open SetCPU and make sure you select AUTO-DETECT. Then just set your profiles and you should be good to go.
     
  11. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Well his home page only mentioned that a 1.1 Ghz kernel was one of the installation options. It did not list the slots. But I would bet it is a 5 or 7 slot kernel with preset clock speeds at 250, 550, 800, 900 and 1100 or something similar. When you select the autodetect option, it will detect those slot speeds and you will be able to then set your phone's speed for any one of the available speeds. You can play change the effect speed of the cpu by playing around with the settings in Advanced. But I would not recommend that unless you really know what you're doing.

    Good luck.
     
  12. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    It's a very exhaustive and exclusive process - you have to pay them 17 dollars!!! :)
     
Search tags for this page
could not read setcpu config
,
could not read setcpu custom config
,
custom frequency config
,
how to set custom frequency in setcpu
,
mengatasi could not read setcpu custom config
,
set cpu could not read
,
setcpu custom
,
setcpu custom config
,

setcpu custom frequencies

,
setcpu.txt sgs3