1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Need help with alltel milestone rooting. (If even possible)

Discussion in 'New Member Introductions & Site Assistance' started by nevilos, Nov 21, 2010.

  1. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    I have a alltel motorola milestone and was wondering if i could even root it...? I've done some research but end up with more questions than answers. I was hoping some1 could shed some light on this issue with me. My phone info is:

    Model number: a854
    Firmware: 2.1-update1
    Baseband version: c_01.07.00R
    Kernel version: 2.6.29-omap1
    dcn637@zch45lnxdroid24 #1
    Build number: Miler_x1_00.26.1
  2. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Welcome! I'm not sure is the Milestone can be rooted. I've passed your request to some other members of the rescue squad. Someone will follow up.

    Mike
  3. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    Thx... i spent two days at least lookin up some info and no luck.
  4. Abe21599
    Offline

    Abe21599 RS/Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
  5. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    i dont see anything in that post... anything else?
  6. Abe21599
    Offline

    Abe21599 RS/Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    no the second post is showing u that someone else rooted with that method. the way to root is in the first link.
  7. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    I have rsd lite on my PC installed with proper drivers. I got my phone in boot loader mode but when I tried to flash it with rsd it says it failed. I'm stuck there. I am TRYING to use bugless beast 0.5. Perhaps the sprecovery file wrong? And I also see no options to backup default settings. Sorry for mass probably. Just trying for better understandings. plz tell me if u notice anything wrong.
  8. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    I have bugless beast renamed update and on my SD card aswell.
  9. hoppermi
    Offline

    hoppermi New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    837
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is the Alltel Milestone different from the one they sell overseas? GSM vs. CDMA
    I know the one overseas has a locked bootloader and requires some fancy footwork to install ROM's. BB 0.5 is for Droid only I believe.
  10. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    I honestly don't even know which my phone is much less the difference between the two. Is there anyway to figure it out? And any recommended roms?
  11. hoppermi
    Offline

    hoppermi New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    837
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  12. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
  13. hoppermi
    Offline

    hoppermi New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    837
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you read the thread I just posted you will see that the alltel milestone is just a cdma Droid, not the GSM version w/ locked bootloader
  14. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    I wasn't responding to your post, I was responding to an earlier one about putting Bugless Beast on a Milestone. I didn't know that this Milestone was basically the same thing as a regular Droid 1 -- however, I've also seen some people have major issues with their AM after rooting, so...

    If it's unlocked, it's unlocked. Root and have fun. Try z4root.
  15. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    so what exactly does that mean?
  16. hoppermi
    Offline

    hoppermi New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    837
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So that means you should be able to root easily and load BB 0.5 or any other ROM for the droid. Just don't mess with the baseband(radio file).
    Try z4root like FBM suggested. then download Rom Manager, flash clockwork recovery, make a backup, and start having fun.
    If you can't find instructions for something PM me and I'll try and help.
  17. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    Man... your gonna get hella tired of me. I'm VERY appreciative for the both of your help. Do you think you could give me specific detailed instructions step by step (I'm a noob) and exactly which programs/files to use? I've read others "how to" posts but they say "use this program... or this one, or this one," and I just got to the point that I don't know what to do.
  18. hoppermi
    Offline

    hoppermi New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    837
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Start by downloading z4root from the market right to your phone. Use it to root your phone. It should be easy, like one click easy. Then download rom manager from market and open, press yes when it asks for root access. Then press flash clockwork recovery. Next press backup current Rom. Should take 10 min. Now you are ready to install roms.
    Hit me up on gtalk hopper.mike239@gmail.com if you get stuck.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  19. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    [APP] z4root - xda-developers

    It says it's available in the market. If not, get it from there. Install it. Run it. You are now rooted.

    As for installing the ROM, I hesitate to tell you how to see about getting one running because the latest Droid baseband is included in all of them AFAIK. I'd also STRONGLY suggest that you read up on BB v.5 and the installation procedure because it seems to be very tricky, especially for new users.
  20. nevilos
    Offline

    nevilos New Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fitzgerald Georgia
    Thanks to great efforts and help from Furbearingmammal and hoppermi my alltel milestone a854 is now ROOTED!!!!!!! Im now running 2.2 Froyo and its pretty sweet. For those with similar situations. I installed Z4root straight from the market and rooted it. (one click) Then downloaded Rom manager after.... flashed it and performed a back up. After i tried to install http://www.droidforums.net/forum/metickone/95307-ota-rom-odexed-deodexed-frg22d.html. I used the odexed version (for now!) and rom manager rebooted the phone... and it just came up to normal 2.1 still. I simply reflashed it again. Turned it off. Opened recovery (hold x while powering up phone) wiped data and cache and installed the ROM above with no probs. All data/mms/voice works perfectly! MUCH thanks goes to Hoppermi who went way out of his way to help me almost 1 and 1/2 days. (not to undermind Furbearingmammal which suggested z4root)

    Just a notery. when i rooted the milestone it classified my phone as a droid, not a milestone.
Search tags for this page
alltel milestone 2 hotspot
,
alltel milestone x cyanogenmod
,
alltel milestone x how to root
,

motorola milestone x2 alltel wifi hotspot app

,
unlock alltel milestone