Need help with a boot loop.

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by TheRob8801, Nov 2, 2010.

  1. TheRob8801

    TheRob8801 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    So I recently rooted my Droid 1 using MotoChache's "regardless of OS" guide with zero issues.

    I installed RomManager in effort to download and install Chevy01 SS 4.8.

    I flashed the Recovery, downloaded the ROM (with LV 1.1 and ADW launcher) and made the backup before beginning the process. It made it through the process up until it hit the blue X that replaces the default "red eye" and then got stuck in the boot loop.

    I've since then recovered back to the stock (which is where I was pre-attempt).

    I did not wipe before attempting this install, is that something I should try?

    Is there anything else I might try to get this ROM working?

    All thanks in advance! dancedroid
     
    Last edited: Nov 2, 2010
  2. jstafford1

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,232
    Likes Received:
    312
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +326
    Always wipe before a new install.

    Sent from somewhere...
     
  3. TheRob8801

    TheRob8801 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks, in the process of doing the same thing (only wiping this time) let's see if it works.
     
  4. Corinacakes

    Corinacakes DF Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,009
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Maine
    Ratings:
    +3
    :welcome: to the forum Rob. Let us know how it turns out :D
     
  5. Droid DOES!!

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +35
    +1! Wipe and backup! Wipe is mainly for flashing ROMs and rarely ever needed for themes/kernels. But, ALWAYS make a backup before installing anything...just in case!



    Sent from my Droid using DroidForums app (free in market)
     
  6. Droid DOES!!

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +35
    Btw, :welcome: to DroidForums!! Make yourself at home and don't hesitate to ask any questions you have!

    Sent from my Droid using DroidForums app (free in market)
     
  7. TheRob8801

    TheRob8801 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hooray! We have lift-off.

    ...and wow, this is "Simply Stunning"

    Thanks folks!
     
  8. Corinacakes

    Corinacakes DF Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,009
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Maine
    Ratings:
    +3
    Glad it all worked out for you!! :D
     
  9. TheRob8801

    TheRob8801 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    So, is it normal for apps that I've already purchased from the Android Market to no longer show up as purchased?
     
  10. jstafford1

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,232
    Likes Received:
    312
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +326
    That is not normal at all.....usually all your apps auto restore. Paid apps always though. What does it say in the market?

    Sent from somewhere...
     
  11. titans1

    titans1 Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +0
    Give it a little time and then check your download section. Make sure you're signed in in google

    sent from my refrigerator I'm hungry
     
  12. TheRob8801

    TheRob8801 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Isn't the data wipe that was suggested a start from scratch?

    That's what I was expecting (and what I got).

    Beautiful Widgets and RomManager both have the price listed next to them in my market. Both of these apps I have purchased and had previously installed.

    Now, I know I didn't put in the same email address when I first started up the phone as I did way back when it was new. How might I change my phone's default "account" to another email address?
     
  13. jstafford1

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,232
    Likes Received:
    312
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ratings:
    +326
    That's what you did. Your apps are tied to you gmail account. Go into settings: accounts and sync and add a new account, the one you originally used, and sync that and they should come back.

    Sent from somewhere...
     
  14. TheRob8801

    TheRob8801 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Well.

    I'm wondering how that's going to work.

    The account my apps were tied to is no longer an gmail account. It's a google account, but not a gmail account. I deleted the email portion of it a while back and replaced it with a new email (that's the one I put in). It wouldn't be a big deal if the prompt on the Add a Google Account screen wouldn't keep adding "@gmail.com" to the end whenever I deselect that frame, it's trying to log into it as a gmail acount when it's simply a Google account and it fails.

    Any ideas?
     
  15. titans1

    titans1 Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +0
    Try to enter the old gmail account see what it does. You may have to get ahold of google.


    sent from my refrigerator I'm hungry