Need Help: Voice Search Lag

Discussion in 'Android General Discussions' started by tvalenti05, Jan 8, 2010.

  1. tvalenti05
    Offline

    tvalenti05 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I bought the droid 2 days ago...yesterday and the day before i would hit the search microphone button then talk into it and the droid would recognize my voice as I talked then the website or call would pop right up....As of last night and this morning I hit the search microphone button and it takes 15 to 20 seconds to recognize that I say something then it searches and comes up...


    Anyone know what could be wrong...I have about 15 applications is that too many?
  2. Guurzak
    Offline

    Guurzak Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    It sounds like you have something else using up processor cycles. Check your battery utilization and see if any of your apps have unexpectedly high power drain.
  3. tvalenti05
    Offline

    tvalenti05 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    in the last hour and a half android system has used 58%, display has used 25%, phone idle 7%, cell standby 6%, browser 2%, voice search 2%, android os 2%....

    Does that look right?
  4. Guchi
    Offline

    Guchi Active Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    1,074
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    no did you do a battery pull yet?
  5. tvalenti05
    Offline

    tvalenti05 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    what is that?
  6. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    No it doesn't look right. You're display should generally be the highest usage almost always, if not always.

    Power cycle your device. Turn it off. Turn it on. If that doesn't help then power off the device, take off the battery cover, remove the battery, wait a minute, put the battery back in and power up the device.
  7. tvalenti05
    Offline

    tvalenti05 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    oh that was simple that did the trick thanks guys
  8. JhankG
    Offline

    JhankG Silver Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    3,098
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Summerfield, NC
    Ratings:
    +0
    Why did you create two threads asking the exact same thing?
  9. tvalenti05
    Offline

    tvalenti05 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    they r in two different spots...why do u care
  10. JhankG
    Offline

    JhankG Silver Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    3,098
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Summerfield, NC
    Ratings:
    +0
    Because it's ridiculous to do that...

    Don't worry, a mod will delete one of these for ya.
  11. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    No need for two threads on same topic. Two spots doesn't make it ok. Just clutters the forum. Just give people some time to read your thread and answer. That's all :)