Need help Replacing Leaked ICS with official ICS update while maintaining root

Discussion in 'Droid RAZR Hacks' started by Rufus65, Jul 30, 2012.

  1. Rufus65
    Offline

    Rufus65 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana, United States
    I have been on the Leaked ICS for a while now and haven't had the time to switch to the new official ICS update for my RAZR.....until now.

    What's the easiest way to remove the Leaked ICS rom and get the official ICS update while maintaining root?
  2. jailmakerjr
    Offline

    jailmakerjr New Member

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
  3. Rufus65
    Offline

    Rufus65 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana, United States
  4. jailmakerjr
    Offline

    jailmakerjr New Member

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
  5. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    I'm confused ... it's an ICS ROM or is it ICS? Is it a ROM that was made to look and feel like ICS?

    What system version are you running right now?
  6. Rufus65
    Offline

    Rufus65 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana, United States
  7. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    What System version are you on?

    Settings>About Phone
  8. Rufus65
    Offline

    Rufus65 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana, United States
    System Version: 6.14.75.XT912.Verizon.en.US

    Android Version: 4.0.3
  9. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    I could be wrong on this but I believe you need to use the fast boot files to get you back to stock GB .181.

    After that you can do the utility date through your phone by going to Settings>About phone>System Updates.

    You can use the RAZR Utility 1.6 or download the fast boot files and RSD lite and flash it yourself.

    Sent from my DROID RAZR MAXX.
  10. Rufus65
    Offline

    Rufus65 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana, United States
    So which links should I use within the All Eggs in One Basket... post. cause some of them don't work properly for me.

    Also, the post talks only about .214 and .215 and all those versions. I can't find which version im on. All my settings say im 6.14.75 and my android version is 4.0.3.

    would someone be able to tell me if i can still use the .214 or .215 method?

    ====*UPDATE*=====================================================

    I just went for it and followed the instructions only in the Quote bubble from the All Eggs in One Basket... Post. So far its working perfectly, RSD Lite PASSED and is now on and is on the "android is upgrading" screen. Said it had 264 updates and successfully updated all of them.

    just checked and my system version is now 6.16.211 and the Android Version is 4.0.4. So am I now officially Stock?

    If so, would I be able to do a factory reset without worry of bricking.
    Last edited: Aug 5, 2012
  11. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    Yep you are good if that got you up to .211 you can doable factory data reset and have a fresh ICS install.

    Sent from my DROID RAZR MAXX.
  12. Rufus65
    Offline

    Rufus65 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana, United States
    Double factory reset? one reset isn't good enough?
  13. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,418
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    Sorry typo that was supposed to be do a factory reset.

    Sent from my DROID RAZR MAXX.
  14. Rufus65
    Offline

    Rufus65 New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana, United States
    ok lol, just making sure. Thanks!