Need help fixing droid 3

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by random190user44, Oct 21, 2011.

  1. random190user44

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    Deleted
     
    #1 random190user44, Oct 21, 2011
    Last edited: Jul 7, 2015
  2. random190user44

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    Anyone?

    Sent from my DROID3 using DroidForums
     
  3. rubiksc00p

    rubiksc00p Senior Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    1,382
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Somewhere on this amazing ball of creation!
    Ratings:
    +30
    Whew... where to begin... Let me just start at the top.

    Have you wiped the battery stats?

    Have you gone into airplane mode and back out? That fixes it sometimes... Have you reactivated?

    Nandroids only can restore to the same ROM so a stock nandroid won't restore unless you're stock.

    Have you tried sbfing with Ubuntu Linux? No problems there for me. Also, are you sure you're in the bootloader?

    Hope that helps... Things good be different in the D3 so hopefully someone who knows the d3 will step in and help.

    Swyped and sent through the interwebz to you!
     
  4. random190user44

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    Have not wiped battery stats, idk how. Ill google it.

    Airplane mode, im aware of that trick, but it doesnt work.

    I tried doing a factory reset from the settings menu, then i restored my nandroid backup. would that work? Or do i have to sbf still?

    And again, i would sbf, but rsdlite wont detect my phone. Ive downloaded and installed 4 different versions ranging from 4.x to the latest 5.x versions. I have the latest moto drivers as per motorolas website. Idk what im missing. I also do not have ubuntu linux.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
     
  5. jtsativa420

    jtsativa420 Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    188
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Dakota
    Ratings:
    +4
    To wipe battery stats boot into recovery then it's under the advanced tab.

    As far as rsd three chanGing the USB connection between charge only n mass storage and see if it detects it. Finally try guttering the show device button while in rsd.

    Fyi I'm on bionic. Hope this helps. Let me know.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
  6. random190user44

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    I wiped my battery stats this morning. Didn't seem to do anything, phone still showed 100% charge. 6 hours later, my phone is randomly at a 30% charge.

    If I did a factory reset, then restored my nandroid backup, that means I'm on the stock rom correct? Or is it possible that some of the files from me flashing steel droid and monster rom are still on some part of my system?

    Sent from my DROID3 using DroidForums
     
  7. guidot

    guidot Developer Relations
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    If the nandroid was stock+root then yes that should be the case.
     
  8. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,958
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    I'm jumping in here a little late, but any time I have issues with a new install and those issues are not being reported by a large number of folks, the firs thing I do is to reinstall the rom with wipes. In fact with the severity of the problems you are having I would recommend multiple wipes and be sure to follow the devs instructions exactly during the install and wipes.

    Good luck.
     
  9. rubiksc00p

    rubiksc00p Senior Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    1,382
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Somewhere on this amazing ball of creation!
    Ratings:
    +30
    Did you download an app from the market? I've heard that cwm doesn't always work to clear completely.

    Well... I would just sbf back to stock because sometimes a factory reset isn't always the best! :)

    Swyped and sent through the interwebz to you!
     
  10. random190user44

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    I've spent a lot of time searching and double checking that I'm doing this right. How can I get rsd lite to detect my phone? I've done everything imaginable to get it to detect my phone, but it won't work.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
     
  11. random190user44

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    Anyone? I need rsdlite to detect my phone

    Sent from my DROID3 using DroidForums
     
  12. ghart53

    ghart53 New Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Im not 100% sure on the droid3, but on the bionic if you power down and then hold the volume up button and press power while continuing to hold the volume up button the phone will say like, rsd mode or something

    Forgot to add after it says rsd mode, rsd lite will recognize it.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
     
Search tags for this page

fix my droid 3

,

how do i fix my droid 3

,

how to repair my droid3

,

need help to fix droid phone

,

where can i get my droid 3 battery fixed