Need HELP! DROPPED ROOTED PHONE AND SCREEN DOESN'T WORK.

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by J5311, Apr 18, 2010.

  1. J5311
    Offline

    J5311 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    as the title says. I dropped my adamz rooted droid and cannot see a thing nor does it make any sound but it does link with my computer though.... anyone have any solutions?

    i'm looking to go back to "stock" so i can return it to best buy
  2. titans
    Offline

    titans Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Have you tried a battery pull?
  3. rkeller62
    Offline

    rkeller62 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    424
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Rochester, NY
    Re: Need HELP! DROPPED ROOTED PHONE AND SCREEN DOESN'T WORK

    search for thread on how to get back to stock 2.0.1 using sbf file and RSDLite.
  4. J5311
    Offline

    J5311 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ

    ok. i have downloaded everything for the rsd light thing, but i am going to try to ue my gf's battery tomorrow to confirm thats not the problem, I dont think it is because it does get warm when i think its on.... there is also a slight very high pitched buzz/clicking sound coming from it. and if i know electronics, they shouldn't sound like that.

    also. How do i know when the RSD is done if I have a broken screen?
  5. jroc
    Offline

    jroc Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,837
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington DC
    lol good question....how can u even know if u are in the bootloader if the screen is broke.....so far I can only say broke screen? Try your warranty.

    But u can try the steps to connect it to RSD Lite. If it shows the chip under "Model" on RSD Lite, u might be connected. And RSD Lite reboots the phone at some point so....with broke screen....
    Last edited: Apr 18, 2010
  6. Vulcan1600
    Offline

    Vulcan1600 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    5,699
    Likes Received:
    146
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    If the screen doesn't illuminate and you're taking it back to Best Buy under warranty, why does it matter if it's back to stock or not? They'll never know.
  7. J5311
    Offline

    J5311 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    ok this is the problem..... they are going to "sent it out" for X amount of weeks. and if they cannot fix it i get a new one.... if i knew this i would have stayed with verizons warranty.... idk....

    i have tryed everything... all the steps possible every way with RSD... any way to do it with ADB?
  8. dbu
    Offline

    dbu New Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Worth, TX
    No you cannot do it with adb. Your best bet is to use the sbf file. Once you download RSD lite connect your phone and open the program, power on your phone and hold up on the d-pad. You will obviously not be able to see the screen but RSDlite will only connect if your phone is in bootloader, so if you can see the connection in RSDlite then you know you are connected.
  9. J5311
    Offline

    J5311 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    do i hold the power and up, or jut up?
    also does it connect right away?
  10. KZIWarrior
    Offline

    KZIWarrior Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,625
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Nashville, TN
    Even if you bought it at BB you can take it to a VZW store (corporate location) and they should switch it out as a warranty replacement. Try the RSDlite worse case scenario (with not being able to see the screen) is that you actually brick the phone at which point you'll still be covered under the warranty (and then they will have NO way of ever knowing you were rooted).
  11. J5311
    Offline

    J5311 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    the problem lies in that i have a warranty with BB......
    ok... i think i am doing it.... yay! either way if i brick it or get it back to stock better for me.... ummmm.... how long does the process usually take cuz i cant see my screan
    Last edited: Apr 18, 2010
  12. J5311
    Offline

    J5311 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    ^^^^^^^^^^^^^^
  13. J5311
    Offline

    J5311 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    ****!.... stuck again... it says please manually power up this phone... how do i do it without taking out the battery
  14. J5311
    Offline

    J5311 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NJ
    well i turned it in... i think i reflashed it... but when it said to turn it on again i couldn't. would that be a problem?
  15. rkeller62
    Offline

    rkeller62 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    424
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Rochester, NY
    I don't think so. After I successfully flashed SPRecovery using RSDlite it had the same message, but I didn't have to, it had already rebooted and was working. So I think you are good.
Search tags for this page
does your phone always work after you get your screen
,
how to get a droid screen to work after i dropped it
,
how to get my phone screen working after i drop it in the to
,
how to get phone screen to work again after dropping it
,

how to get your phone screen to work

,
how to make phone screen work
,
how to make screen work on phone
,

how to make your phone screen work

,
i dropped my droid 4 and the screem doesnt work
,
i dropped my verizon phone and it doesnt work anymore. what
,
mobile phone fell and screen doesn't work
,
my cell phone doesn't work anymore how do i get rid of it
,
what do you do if you drop your phone and the screen wont sh
,
what to do when your android display doesn't work
,
when screen doesnt show on android phone