Nandroid Error Codes

Discussion in 'Rescue Squad Guides' started by thebowers, Feb 4, 2010.

  1. thebowers

    thebowers Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +1
    Thought I would start this to put nandroid error codes in one place as well as the fix for them if known. So if u have any and know the fix please post to add to the list.

    Nandroid error codes with known issue

    14 - Seems to happen when applying a .rom.tgz format. There is too many extensions at the end (I.e. .rom.tgz.tgz, needs to be .rom.tgz) Also could be caused by exracting a .rom.tgz . These files need to be left as a .rom.tgz file.

    21 - The file name of the folder has a space in it. ( I.e. nandroid/sample rom, needs to be nandroid/samplerom)

    25 - The rom is in too many subfolders. ( I.e. nandroid/samplerom/samplerom, it needs to be nandroid/samplerom

    28 - The rom is corrupt somehow, simple redownload or pick another mirror site.

    31 - Sdcard has become corrupt. Format through android as your PC may not format it correctly.

    34 - This is when doing a backup and there isn't enough space on the sdcard. Delete some files to make room and start again.

    35 - The name for the backup is too many characters. Simply rename.
     
    Last edited: Jun 17, 2010
    • Like Like x 1
  2. GrandMasterB

    GrandMasterB Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    262
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Ohhh its about time man! I have sent several emails out over the past several weeks trying to aquire status codes meanings but nobody is talking.:( This was a great idea.

    Thanks!
     
  3. Matth3w

    Matth3w Guest

    Ratings:
    +0
    Oh this is awesome. Going to add it to my guide!
     
  4. gregsjh13

    gregsjh13 Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Miami Fl
    Ratings:
    +0
    THIS HELPED SO MUCH..I HAD ERROR 21..thanks just installed 2.1!
     
  5. Signum

    Signum Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +17
    i had error 32 before when backing up my phone once

    dont remember what cause it or how i fixed it unfortunately =(
     
  6. its.mike

    its.mike Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +0
    I don't know what error 32 is but changing the backup name seemed to fix it, at least for me.
     
  7. Bob Dammit

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    Exit code 35 appears to be a file name too long. I was trying to save "buglessbeast1.1stock", changed to to "BB1.1stock" and it backed up fine. Going to have to try to find a maximum file name length.
     
  8. thatguychuck

    thatguychuck Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SD
    Ratings:
    +0
    I think error 34 is not enough space on the sdcard to complete the tasks.

    I also got an error 99 once, but it was when I was monkeying around with a ROM file, so probably was just some sort of fatal error.
     
  9. thebowers

    thebowers Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +1
    So you got error 34 when trying to do a backup?
     
  10. banoonish

    banoonish New Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Fort Payne, AL
    Ratings:
    +0
    What does error code 14 mean?
     
  11. thatguychuck

    thatguychuck Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SD
    Ratings:
    +0
    It wasn't me, there was a guy here:
    http://www.droidforums.net/forum/hacking-help/26290-hey-guys-need-some-help.html

    But yeah, it was during a backup.
     
  12. thebowers

    thebowers Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +1
    Thanks for the info, updated the OP.
     
Search tags for this page
android error code 21
,
droid bionic error code 1000
,
droid error code 1000
,

droid error codes

,
error code 1000
,

error code 1000 verizon

,
error code 21 android
,
sms error code 21
,

verizon error code 1000

,
verizon error codes