Nandroid BU...but...

Discussion in 'Droid X Hacks' started by the5barrons, Oct 8, 2010.

  1. the5barrons
    Offline

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0
    Ok, so I did a nandroid back up via DX Bootstrapper...does this mean I don't need to have a backup schedule on Titanium Backup anymore?
     
  2. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +30
    I still would simply bc if you have to change roms and wipe ur backup wont do anything

    Sent from my phone... which happens to be a Droid X
     
  3. the5barrons
    Offline

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0
    Ok cool than both it is. Also, when doing the Nandroid backup, I had heard that it should be done with the SD card out of the DX. Is that true? I did my back up with it installed and it seemed to take quite a while...almost 7 GB of music, etc.
     
  4. GolfProRM
    Offline

    GolfProRM Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    262
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lincoln, NE
    Ratings:
    +0
    I believe the Nandroid backup is stored on your SD card, so taking it out won't work. :) It shouldn't backup your music on the SD card - just the data on your phone.
     
  5. the5barrons
    Offline

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0

    That's kinda what I was hoping for...lol.
     
  6. bcals0087
    Offline

    bcals0087 Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I don't quite understand this...I made a backup, and to install another rom I had to format system, data, and cache. I didn't quite like how the new one ran, so I restored my backup. All my apps came back and all that good stuff.
     
  7. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +30
    well if u woulda kept the new one u woulda lost everything. TB lets u restore apps and data on new roms
     
  8. the5barrons
    Offline

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0
    I did another nandroid backup, this time its with all the bloat gone. I see on my sdcard that the backup is named with the date and time. Can I keep both and just chose which one to use if I ever need it?
     
  9. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +30
    yea u can keep both but just wipe before restoring a backup
     
  10. bcals0087
    Offline

    bcals0087 Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Ah yeah got ya
     
  11. bcals0087
    Offline

    bcals0087 Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Both data and cache or just cache?
     
  12. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +30
    both of them
     
  13. bcals0087
    Offline

    bcals0087 Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Do you happen to know what would happen if you don't? I restored without wiping and so far so good but what are some of the symptoms?
     
  14. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +30
    usually freezing and force closing of the system. stuff u dont wanna deal with.

    its always better to wipe both so u dont have any conflicting file issues. like framework and what not.
     
  15. the5barrons
    Offline

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0
    I'm only asking cause I'm teetering on installing a ROM like FlyX. I havent had a lot of time lately but I'm think ing about it. More and more though, I just don't believe I need to venture into that though. I'm really happy where my DX is. I like the way it looks and operates. No issues. I'm just trying to learn a little and if I happen to trash the place by experimenting with a ROM of clocking or something, I know what I can and can;t do.
    Thanks Abe.