1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Nandroid BU...but...

Discussion in 'Droid X Hacks' started by the5barrons, Oct 8, 2010.

  1. the5barrons
    Offline

    the5barrons New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ok, so I did a nandroid back up via DX Bootstrapper...does this mean I don't need to have a backup schedule on Titanium Backup anymore?
  2. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    I still would simply bc if you have to change roms and wipe ur backup wont do anything

    Sent from my phone... which happens to be a Droid X
  3. the5barrons
    Offline

    the5barrons New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ok cool than both it is. Also, when doing the Nandroid backup, I had heard that it should be done with the SD card out of the DX. Is that true? I did my back up with it installed and it seemed to take quite a while...almost 7 GB of music, etc.
  4. GolfProRM
    Offline

    GolfProRM New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    265
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lincoln, NE
    I believe the Nandroid backup is stored on your SD card, so taking it out won't work. :) It shouldn't backup your music on the SD card - just the data on your phone.
  5. the5barrons
    Offline

    the5barrons New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Virginia Beach, VA

    That's kinda what I was hoping for...lol.
  6. bcals0087
    Offline

    bcals0087 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I don't quite understand this...I made a backup, and to install another rom I had to format system, data, and cache. I didn't quite like how the new one ran, so I restored my backup. All my apps came back and all that good stuff.
  7. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    well if u woulda kept the new one u woulda lost everything. TB lets u restore apps and data on new roms
  8. the5barrons
    Offline

    the5barrons New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Virginia Beach, VA
    I did another nandroid backup, this time its with all the bloat gone. I see on my sdcard that the backup is named with the date and time. Can I keep both and just chose which one to use if I ever need it?
  9. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    yea u can keep both but just wipe before restoring a backup
  10. bcals0087
    Offline

    bcals0087 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ah yeah got ya
  11. bcals0087
    Offline

    bcals0087 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Both data and cache or just cache?
  12. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    both of them
  13. bcals0087
    Offline

    bcals0087 New Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do you happen to know what would happen if you don't? I restored without wiping and so far so good but what are some of the symptoms?
  14. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    usually freezing and force closing of the system. stuff u dont wanna deal with.

    its always better to wipe both so u dont have any conflicting file issues. like framework and what not.
  15. the5barrons
    Offline

    the5barrons New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Virginia Beach, VA
    I'm only asking cause I'm teetering on installing a ROM like FlyX. I havent had a lot of time lately but I'm think ing about it. More and more though, I just don't believe I need to venture into that though. I'm really happy where my DX is. I like the way it looks and operates. No issues. I'm just trying to learn a little and if I happen to trash the place by experimenting with a ROM of clocking or something, I know what I can and can;t do.
    Thanks Abe.
  16. Abe21599
    Offline

    Abe21599 Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,343
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Pretty sure flyx requires u to wipe but you could always make a backup and go back to it if u don't like it.

    But hey, why mess up something that works? Lol I don't have a rom on mine and im happy with it

    Sent from my phone... which happens to be a Droid X