Nandroid BU...but...

Discussion in 'Droid X Hacks' started by the5barrons, Oct 8, 2010.

  1. the5barrons

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0
    Ok, so I did a nandroid back up via DX Bootstrapper...does this mean I don't need to have a backup schedule on Titanium Backup anymore?
     
  2. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    I still would simply bc if you have to change roms and wipe ur backup wont do anything

    Sent from my phone... which happens to be a Droid X
     
  3. the5barrons

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0
    Ok cool than both it is. Also, when doing the Nandroid backup, I had heard that it should be done with the SD card out of the DX. Is that true? I did my back up with it installed and it seemed to take quite a while...almost 7 GB of music, etc.
     
  4. GolfProRM

    GolfProRM Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    262
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lincoln, NE
    Ratings:
    +0
    I believe the Nandroid backup is stored on your SD card, so taking it out won't work. :) It shouldn't backup your music on the SD card - just the data on your phone.
     
  5. the5barrons

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0

    That's kinda what I was hoping for...lol.
     
  6. bcals0087

    bcals0087 Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I don't quite understand this...I made a backup, and to install another rom I had to format system, data, and cache. I didn't quite like how the new one ran, so I restored my backup. All my apps came back and all that good stuff.
     
  7. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    well if u woulda kept the new one u woulda lost everything. TB lets u restore apps and data on new roms
     
  8. the5barrons

    the5barrons Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0
    I did another nandroid backup, this time its with all the bloat gone. I see on my sdcard that the backup is named with the date and time. Can I keep both and just chose which one to use if I ever need it?
     
  9. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    yea u can keep both but just wipe before restoring a backup
     
  10. bcals0087

    bcals0087 Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Ah yeah got ya
     
  11. bcals0087

    bcals0087 Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Both data and cache or just cache?
     
  12. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    both of them