My Fascinate will not turn on! Please help!!

Discussion in 'Android Tech Support' started by killer13666, Sep 24, 2014.

  1. killer13666

    killer13666 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Samsung Fascinate
    Last night, I was looking at an article I found on Facebook. I was reading the article, and my phone locked up (my phone has a tendency to freeze when I am using any web browser.) So I took out the battery like I do any other time that this happens. I put it back in after two or three seconds. I then turned it on. It is fine until the boot animation starts up. Then it will stay at the boot animation forever. I did not download anything before it happened. The phone is rooted. I have already tried wiping the cache partition and taking out the SD card. Neither worked. Would a factory reset fix the problem, and would it erase the root on my phone. By the way, when I booted in recovery and tried wiping the cache partition, I got the following.

    ClockworkMod Recovery v4.0.1.0
    E: Can't mount /cache/recovery/command
    E: Can't mount /cache/recovery/log
    E: Can't open /cache/recovery/log
    E: Can't mount /cache/recovery/last_log
    E: Can't open /cache/recovery/last_log

    --Wiping cache...
    Formatting /cache...
    Error mounting /cache!
    Skipping format...
    Cache wipe complete.
    E: Can't mount /cache/recovery/log
    E: Can't open /cache/recovery/log
    E: Can't mount /cache/recovery/last_log
    E: Can't open /cache/recovery/last_log
     
  2. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,354
    Likes Received:
    5,877
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,707
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    Try leaving the battery out for a full 10 minutes. If that doesn't work, you may have to boot into recovery and restore a Nandroid backup. (assuming you made a Nandroid)

    tap'n on my S5
     
  3. UrbanBounca

    UrbanBounca Rescue Squad
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,740
    Likes Received:
    199
    Trophy Points:
    143
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +240
    To add to cr6, if that suggestion doesn't work, a hard reset would probably be your final option before reflashing completely.
     
  4. killer13666

    killer13666 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    Samsung Fascinate
    I was just going to reflash it. But the problem is, I was told by my friend (the one who flashed it in the first place) that doing a hard reset would get rid of everything, including the ROM. I can't ask him anytime soon to reflash it, so can one of you please tell me how to do it? If you need to know, it has AOKP on it currently, and I want to put Eclipse v5.0 on it. Thank you in advance!
     
  5. KaosMaster

    KaosMaster Senior Member

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    699
    Likes Received:
    164
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Garden Grove, CA.
    Ratings:
    +186
    Current Phone Model:
    SCH-I545 Galaxy S4 (Verizon)
    OK! I can help you reflash to stock if you like! I answered your previous post I believe about updating your ROM! If you need focused help, Make about a two hour block of time, then PM me and let me know, I can Google Hangout with you and walk you thru the steps one by one! :) Also, we could reflash the Device and you could re-root it, and start from scratch! Just shoot me a message!! I get everything on my phone! ;)