music disappearing from music app on GummyNex 1.0.0.2

Discussion in 'Droid X Roms' started by eddiesuniverse, Apr 22, 2012.

  1. Savagerun
    Offline

    Savagerun New Member

    Joined:
    Dec 15, 2011
    Messages:
    666
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Eddie i haven't heard of anyone yet with the issue your having. I really don't think it has anything to do with ics roms, I've ran every one of them without having that issue. If i were you i would start from scratch with a clean slate and sbf then wipe data after the sbf. One thing for sure is if a sbf doesnt fix it nothing will. The easiest way is to use the kds 4.5.602 iso or the 605 iso either is fine and that will also root you again. Here's a link http://www.droidxforums.com/forum/d...-solution-your-windows-rsd-lite-problems.html then after you root install whatever ics rom you want. Like i said if that doesn't fix it nothing will.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  2. eddiesuniverse
    Offline

    eddiesuniverse New Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks Savagerun... I will try that soon... hopefully it fixes it once and for all
  3. leftspin
    Offline

    leftspin Active Member

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    New Jersey
    Just a thought, you could also try formatting the SD card and see if that solves your issue
  4. Savagerun
    Offline

    Savagerun New Member

    Joined:
    Dec 15, 2011
    Messages:
    666
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Hopefully it does. At least you'll know then that the issue is not software related. Whether it's an issue with your sdcard that's a different story.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  5. eddiesuniverse
    Offline

    eddiesuniverse New Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I reformatted the SD card in fat32 on my PC, then removed it from my PC and formatted it on the phone, which also uses fat32... that did not solve the issue
  6. leftspin
    Offline

    leftspin Active Member

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    New Jersey
    Yeah I didn't think it would but I figured it was at least worth a shot
  7. eddiesuniverse
    Offline

    eddiesuniverse New Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK so I sbf'd and went back to gummy 1.2 and OK so the issue is still there... 1 of the 2 problems is after every restart of the phone, it does a WHOLE NEW MEDIA SCAN! I am fairly positive all prior roms to the 2 ICS roms I have used never did this and if it did, it was super fast, these scans go from 20 minutes to 4 hours

    that is the biggest and foremost issue... I did find a way to take care of it, which is to use rescan media root to disable the scanner on boot up, and do a manual scan and then well that info does stay, my music stays, but if I try adding something new without doing a rescan again my phone just freaks out, things start crashing, etc... and it is a mess... and I add (or wish to add) things to often to be using this method (change my podcasts out daily)

    IDK if my music will RANDOMLY disappear now, However I do know anytime I restart my music will not be available to me for 20 minutes upwards of 4 hours and that is also just unacceptable!

    checked for errors on my SD card, reformatted it with the phone, did read speed tests on it... everything came out perfect

    IDK why it is doing this!

    perhaps I am just being stubborn now b/c I wish to use this rom so badly, but I really should go back to liberty3 2.0

    not getting a new phone till mid to late July so this just really, really sucks!

    there is no reason why I should be running into this stupid issue!!!

    why does it rescan my media every single frickin' time?

    it just should monitor my media for changes and update the database as necessary, not start over fresh each time

    just in shock no-one else is posting about this... I have done everything I can do and I am still having this issue
  8. eddiesuniverse
    Offline

    eddiesuniverse New Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  9. eddiesuniverse
    Offline

    eddiesuniverse New Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hate to speak too early again for the like the 5th time... but since removing Google+ and the 2 hangout mp4 files... this issue has seemed to be gone... 4 phone restarts so far and music is there INSTANTLY! also playlists not disappearing

    the real test left to verify it is fixed is put it in my car dock, as it was working awhile back, put it in my car dock and everything disappeared

    I will let you know if it is truly fixed in a day or so
  10. eddiesuniverse
    Offline

    eddiesuniverse New Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well it hasn't been 24 hours yet, but almost 20 hours now and I have restarted the phone many times, docked it in the car dock and everything and my music or playlists have not disappeared once... I feel as if I could and should be declaring it fixed

    I can not F-N believe this was all due to Google+... are you kidding me!?! argggg!

    since removing the app and that folder w/ those 2 sound files I have not had any issues

    Gummy uses a lot of code from Cyanogenmod and well that is what the issue is... that code + Google+ which I probably did not even have when running Liberty3 2.0 and if I did it may not have been an issue

    but yea 20 hours now without an issue and I did everything I would normally do throughout a normal day

    I think it is fixed

    of course I will post if it not, but I think it is

    still find it odd no-one else had this issue, granted not many people on Google+... but still
  11. eddiesuniverse
    Offline

    eddiesuniverse New Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    still working great!

    OH how I wish I found that article much earlier... everything I did to my phone to try and fix it was completely unnecessary

    just needed to remove Google+ and delete that folder w/ those 2 files

    JEEZ LOUISE! OH well
  12. Savagerun
    Offline

    Savagerun New Member

    Joined:
    Dec 15, 2011
    Messages:
    666
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Yeah that's what happens when a pretty much unknown issue happens and you kind of become a guinea pig looking for solutions. Thanks for being persistent in finding a fix, you've probably helped out other people with the same problem. I ran ics roms for quite some time with google + and i also have that hangout file but that didn't cause me any problems so go figure. Must be a rare hit and miss issue for whatever reason. Im glad you solved the mystery.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  13. eddiesuniverse
    Offline

    eddiesuniverse New Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks man... yea still working flawlessly... was 100% Google+ & those files... strange it wasn't happening for everyone, but that is how it goes with technology I suppose

  14. pnonu23
    Offline

    pnonu23 New Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I did have the same issue, but after installing sd rescan...it found my music and pics...just dont understand what caused this problem. I too had tried switching roms a few times but music and photos saved on sd card never popped up untill now...So Instead of deleting any files I would suggest SDrescan
Search tags for this page

goo im gapps ics signed

,

why does my music keep disappearing and reappearing on htc i