Movoing Droid to another Carrier?

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Kitsune205, Oct 27, 2010.

  1. Kitsune205

    Kitsune205 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    So I'm lucky enough to have my contract ending soon with Verizon and so I can soon say good bye to the $130 bill I have every month... I'm looking at Virgin Mobile right now as just $25 a month gives the consumer 300 Anytime minutes and unlimited texting and Data. That's all I need but I love my Droid! Is there any way I could move it to another carrier for prepaid services like T Mobile or Virgin Mobile?
     
  2. titans

    titans Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    I think the only other carriers that support the Droid is Metropcs...and one more that I can't think of right now, not Virigin and Tmo though, those are GSM
     
  3. teddyearp

    teddyearp Senior Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,802
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Randle, WA
    Ratings:
    +6
    Current Phone Model:
    Motorola XT1103 (Nexus 6)
    +1 ^^^ this. You can only use a CDMA carrier as titans pointed out. I have also heard of people getting them on Cricket. HOWEVER, getting everything to work (texts,data,calls) is entirely up to you, as I doubt you'll get any support from them. And it's not easy, but if you want to scratch the surface, here's one place to start:

    Android - whiterabbit.org

    good luck
     
  4. nsteger123

    nsteger123 Member

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm using PagePlus on my droid right now. They run off Verizon, are pretty cheap, but not much data. Everything worked on my phone without any modifications. Just the auto activate thing took a bit.
     
  5. teddyearp

    teddyearp Senior Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,802
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Randle, WA
    Ratings:
    +6
    Current Phone Model:
    Motorola XT1103 (Nexus 6)
    +1 ^^^ this. I forgot about the Page Plus option, no real re-programming needed.
     
  6. comk4ver

    comk4ver Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    616
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +13
    No virgin mobile runs off cdma I guarantee it. They don't have good data speeds... And in my area they have terrible voice service... If anything you should be able to get the information from either of theor android phonrd such as the samsung intercept, LG Optimus, or the new motorola droid phone coming in.
     
Search tags for this page
activate verizon phone on virgin mobile
,
can i use a verion motorola droid with another carrier
,

can i use my droid on virgin mobile

,
can i use my droid razr on virgin mobile
,
can i use my motorola droid on virgin mobile
,
can i use my verizon droid razr m phone for virgin mobile
,

droid a855 virgin mobile

,

motorola droid a855 virgin mobile

,
sch-i515 page plus
,
virgin mobile can i use my droid phone