1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Motorola's Milestone3 a.k.a. the Droid3 Officially Announced in China

Discussion in 'Android News' started by dgstorm, Jun 17, 2011.

  1. dgstorm
    Offline

    dgstorm Editor in Chief Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    6,860
    Likes Received:
    1,191
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    [​IMG]

    It looks like the heavily anticipated Droid 3 is heading to China first as the Milestone 3. Earlier we shared some previewed info on the new Droid 3/Milestone 3, and now it has been officially announced by Motorola and will hit China's markets first. Industry rumors suggest that we may see it here in the states on July 7th, which is, excitingly, only a few weeks away! Just as a reminder, here again are the specs on this amazing beast:
    • Dual-core processor (still not sure which, but we’re thinking OMAP)
    • 4″ qHD screen
    • Android 2.3
    • 5-row slideout keyboard
    • 16GB internal storage
    • Global capabilities
    • 8MP camera (1080p video)
    • Front camera for video chatting
    Hit the Motorola source link for the official press release.

    Source: Droid-Life and Motorola
  2. xsylus
    Online

    xsylus Active Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    870
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Tucson, AZ, USA, Earth
    Can't wait to see the specs for the U.S. version, especially the storage space for apps + data.
  3. JohnnytheK
    Offline

    JohnnytheK Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    and RAM too.
  4. Jasko
    Offline

    Jasko New Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Florida
    Still holding my breath on the bootloader. Hoping someone will be able to unlock it lol.
  5. Limbwalker
    Offline

    Limbwalker New Member

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    142
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Gator Country
    What about 4G capability. I am due for an upgrade and have been waiting for dancedroidthe Droid3 . . .
  6. trestevenson
    Offline

    trestevenson Active Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    458
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Florida
    It apparently doesn't have a 4G radio, and it may only come with 512MB of RAM. I was a bit let down by the specs, but I'll wait for some hands-on reviews of the US version before I judge.
  7. cloudstrife05
    Offline

    cloudstrife05 New Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    854
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Doupt if it will have 4g since its a Global phone. Maybe Moto's answer to the DInc2?
    2.3 is nice, Hoping for the Tegra though
  8. jroc
    Offline

    jroc Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,837
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington DC
    The pics on Droid Life have Nvidia on the screen. Good chance it might have a Tegra 2.
  9. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    I hope it doesn't have the Tegra, I think the other processor would be better. Don't care about 4g so if this doesn't have the tegra then this will be my next phone. Kinda hope it isn't global either as global phones seem to drain battery

    Sent from my DROID X2 using Tapatalk
  10. bsweetness
    Offline

    bsweetness Moderator

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,496
    Likes Received:
    95
    Trophy Points:
    48
    It's supposed to be a global device. And global phones don't drain battery any differently in the US than non-global phones if your turn the radio to CDMA only. Then it's as if the GSM radio isn't even there.
  11. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    Ah....well the 2 d2g's that I had drained extended batteries in less than a day just sitting in my pocket.....that is not good imo

    Sent from my DROID X2 using Tapatalk
  12. tonydelite
    Offline

    tonydelite New Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    188
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Royal Oak, MI
    according to xda.cn, it has the OMAP4430.

    新起点新里程碑 首å°MOTO 里程碑3详细评测-|XDA智能手机网 |智能手机︱评测︱软件︱游æˆï¸±ä¸‹è½½ï¸±æŽ¨è︱智能手机导购︱HTC

  13. Phreaker47
    Offline

    Phreaker47 Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    755
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    This thing may not be so "awful" after all.

    I need to upgrade my 0G Droid soon. Tired of Gingerbread limping along on it with such limited RAM (although Chevy did such a good job making it work AT ALL with his SS ROMS). But now I'm using it for work email and IMs with my new job, and I just can't wait for my NE2 since it isn't till December.

    So maybe this, or maybe the Galaxy 2... we'll see eh?

    It certainly doesn't seem like TODAY is the day to buy. I'll hold out a little longer.
  14. bsweetness
    Offline

    bsweetness Moderator

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,496
    Likes Received:
    95
    Trophy Points:
    48
    Yeah, the Droid 2 Global gets poor battery life all around for most people. It has more to do with the overclocked 1.2 ghz processor. Even if the phone is global mode, that doesn't reduce the battery life a major amount. Turning the GSM radio completely off does help though.
  15. Cmdates2991
    Offline

    Cmdates2991 New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    From the pics it looks like they changed the external speaker on the D3. Not that it really matters to me, but one of the things I've always been impressed with on my D1 was the great sound quality on the external speaker. I really hope this new one sounds just as great.
  16. coreymm324
    Offline

    coreymm324 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    yeah i saw that too. i still have the og droid and the sound is sooo loud and crisp for being on a phone. hope it stays the same. quality.
    the deal breaker might be that theres no 4g though :/
  17. Kryptyk
    Offline

    Kryptyk New Member

    Joined:
    Dec 23, 2010
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Michigan
    Nice phone. I defiantly like they made the screen a bit bigger and of course, duel core is nice. Ram is a little beafier I think though than most would let to believe. 512 ddr2 ram is whats in it I think which is fast. Still think it would be nice to see the new phones coming out with 4g capability though. Even being a global phone, like most would gladly suggest and give Motorola the excuse, it could be simply turned off when no 4g is in range. Just my opinion though.

    Still it's a very nice phone. Still going to hold out with my D1 till the Bionic comes out. Looks like I will have to limp it along for a few more months and I am sure in a few more months, I will be saying the same dam thing....just have to limp it along for a bit longer.....LOL :icon_evil:
  18. Droid101
    Offline

    Droid101 Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    687
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    New York State
    I highly doubt that you will see any other 4G phones come out until verizon launches tiered data unfortunately
  19. brad92
    Offline

    brad92 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    4,498
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    0
    Location:
    TEXAS
    I would only buy it if it has more RAM and an unlocked bootloader. I've seen all the issues with the X2's lack of RAM and have been battling the bootloader in my X for too long.

    sent from my ZombieStomped X