Moto Z Getting Oreo "In a Few Weeks"

Discussion in 'Droid Moto Z' started by TxDoc, Apr 12, 2018.

  1. Soccerref12

    Soccerref12 Senior Member

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    93
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    58
    Ratings:
    +65
    It should detect when you are driving and then ask you if you want to hear SMS messages.

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
  2. Gudasau

    Gudasau Diamond Member

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    1,161
    Likes Received:
    906
    Trophy Points:
    1,483
    Location:
    Mountaineer living in Buckeye Nation
    Ratings:
    +933
    Current Phone Model:
    Moto Z-Force
    Mine does. I wonder what's up with yours...
    Everything is switched on under"Talk to me"?

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    • Like Like x 2
  3. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    13,757
    Likes Received:
    11,621
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,175
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    I had an issue last week where Driving Mode stopped working one day. I finally found that my Location Settings we're turned Off For All Apps. I don't remember making that change but something did it. As soon as I turned Location back to On Driving Mode started working again. Is your Location On or Off and is Driving Mode enabled in the Moto App?[​IMG]

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    • Like Like x 2
  4. Soccerref12

    Soccerref12 Senior Member

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    93
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    58
    Ratings:
    +65
    Thanks. My Location was turned off????
    I turned it back on and I think you're right and it should start working again.

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    • Like Like x 2
  5. Soccerref12

    Soccerref12 Senior Member

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    93
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    58
    Ratings:
    +65
    It's cooling off below 100° tomorrow so I'll be riding my HD-RK to work, but I'll verify and let you know if that fixes it. Thanks again @Sajo and @Gudasau.

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    #293 Soccerref12, Jul 23, 2018
    Last edited: Jul 23, 2018
    • Like Like x 3
  6. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    13,757
    Likes Received:
    11,621
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,175
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    That's very weird that two of us had Location For All Apps turned Off automatically by some random process. Hmmmmm....the mysteries of Oreo 8.0 deepen

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    • Like Like x 2
  7. Gudasau

    Gudasau Diamond Member

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    1,161
    Likes Received:
    906
    Trophy Points:
    1,483
    Location:
    Mountaineer living in Buckeye Nation
    Ratings:
    +933
    Current Phone Model:
    Moto Z-Force
    Maybe it's an app you're both running, or something. I've got the same phone and didn't have my location turned off.
    Maybe a weird little gremlin of some sort. We may never know.

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    • Like Like x 2
  8. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    13,757
    Likes Received:
    11,621
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,175
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    Those sneaky little Gremlins. Maybe we both fed them after midnight? Or was it water after midnight?

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    • Like Like x 2
  9. Soccerref12

    Soccerref12 Senior Member

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    93
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    58
    Ratings:
    +65
    There were a couple of my settings that were reset after the Oreo update.

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
  10. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    13,757
    Likes Received:
    11,621
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,175
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    But for me it happened weeks after the update. Odd. I'm sure it will work fine for you again. It has been good to go for me since turning Location back to On.

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
  11. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    13,757
    Likes Received:
    11,621
    Trophy Points:
    2,463
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +12,175
    Current Phone Model:
    Moto Z4
    Just FYI, this might be something to keep an eye on. I started to read my Google News feed this morning and the Google News app alerted me that my Location was set to Off. Sure enough, something turned my Location to Off overnight. If I would not have noticed it this morning Driving Mode would not have kicked in again.
     
    • Like Like x 1
  12. Soccerref12

    Soccerref12 Senior Member

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    93
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    58
    Ratings:
    +65
    Well my location was on and driving mode did kick in this morning.

    I wonder under what circumstances location gets turned off? Low battery? Sleep mode? Do not disturb? I think it's something like that and not a glitch.

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
    • Like Like x 2
Search tags for this page
azs
,

best cameras

,
news