1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Moto Droid Sim card?

Discussion in 'Android General Discussions' started by steveninspokane, Jan 20, 2010.

  1. steveninspokane
    Offline

    steveninspokane New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    536
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    I am looking at purchasing a laptop that has a slot for cell phone sim cards so I can access the net anywhere I get service. My question though is does the Moto Droid have a sim card? I have always heard that Verizon doesn't use them, but some people say their Verizon phones have them. Can Anyone tell me if it does or not?

    Thank you
  2. Martin030908
    Offline

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The Droid does not have a SIM card. Only world phones on VZW have SIM cards... and the Droid is not a world phone.
  3. steveninspokane
    Offline

    steveninspokane New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    536
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Ok then, that's too bad, but anyways, Thanks for the super quick response.
  4. Martin030908
    Offline

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can always do a search for "tethering" which would allow you to use your Droid connection to connect a PC to the internet :)
  5. steveninspokane
    Offline

    steveninspokane New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    536
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the tip, I thought I read on this board awhile ago that verizon was going to support tethering for the droid soon, spring maybe, is that still a possibility?

    I have already rooted, and then unrooted my droid, seeing how I wasn't quite ready to have a broken warranty only 2 days after getting it. :p
  6. Martin030908
    Offline

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you've already gone thru rooting, you might want to check out the Hacks section of the forum... and see what can be done about tethering. There are ways of tethering without VZW... but you need a rooted phone
  7. steveninspokane
    Offline

    steveninspokane New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    536
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Yeah, rooting was pretty simple, with how much drama I was reading about it, I thought it was going to change my entire phone from a GUI to a cmd line base, haha. I think I might hold off though till I get 2.1 and then see what Verizon has to offer, unless what Verizon has to offer comes with an extra charge.
  8. Martin030908
    Offline

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well hopefully the 2.1 wait won't be much longer. I'm content with my device now however.
    Just wanted to let you know you did have options to tether!
  9. steveninspokane
    Offline

    steveninspokane New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    536
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    haha, I had just been reading now about the tethering options, the PDAnet option sounds pretty good, I will probably go that route. And as you said, This phone owns just as it is, I can't imagine it getting any better, however, those 2 extra screens for apps and widgets does sound nice. :)
  10. Backnblack
    Offline

    Backnblack Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,263
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    A few of the Verizon BB's have them...I know the Storm1 did....

    You can unloack the phone and use overseas with a local sim.
  11. takeshi
    Offline

    takeshi New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    4,600
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Only GSM carriers use SIM cards (well, iDen does as well but we'll ignore that for the context of this thread). Verizon's world phones are hybrid CDMA/GSM devices so they can operate on GSM networks while traveling internationally. That's the intent anyway. Many of these hybrid devices can operate on domestic GSM networks as well.

    Even if you found a Verizon phone with a SIM card the SIM wouldn't do you any good since it belongs to Verizon's GSM partner (Vodafone, IIRC) who doesn't have a domestic GSM network.

    The larger 2 GSM carriers in the US are at&t and TMO. You'd need a SIM from one of them if you intend to use your laptop domestically.
Search tags for this page
do all droids have a sim card
,
do all droids have sim cards
,

do droids have sim cards

,
does a droid moto have to have a sims card to be activated
,
does droid 2 have a removable sim card
,
does droid 2 have a sim card
,
does droid 2 have sim card
,
does moto x have sims card
,
does my droid 2 have a sim card
,
does the motorola droid 2 have a sim card
,
does verizon droid have sim card
,
moto droid 3 sim card size
,
motorola droid a855 sim card slot
,
where does the sim card go in a motorola droid
,
where does the sim card go in the motorola droid