Mobile Network Access Problem

Discussion in 'Droid Incredible Tech Support' started by SWJED, Apr 30, 2010.

  1. SWJED

    SWJED New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Got my Droid Incredible yesterday and activated via Verizon a couple of hours ago. I am now trying to get it set up. First major problem I've encountered is the Mobile Network is stuck in the "turning on" mode - it just won't turn on... On edit: I've tried the *228 option 2 route to no avail.
     
    Last edited: Apr 30, 2010
  2. SWJED

    SWJED New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Connected

    I went through the activate phone process again and I'm now connected to the mobile network. Just FYI if someone else has this problem.
     
  3. nishantp

    nishantp New Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Mobile Network Turning On...

    I have the same problem. I tried activating again (registered my ESN on verizon's website), then *228 option one, still the same problem. Anyone have any ideas??
     
  4. Don Brown

    Don Brown New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Same problem ...

    In settings, mobile network function "turning on" perpetually. Shaded and doesn't do anything. I've removed battery, activated, reactivated and been on the phone with Verizon several times. Extremely frustrating first-time smart phone experience. It was fine for 3 weeks until yesterday and restoring to factory settings. ARGH!
     
  5. nishantp

    nishantp New Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Don - The solution that worked for me was a call to Verizon. Interesting that you have this problem after it has been working for 3 weeks, but nonetheless, call Verizon and tell them the problem. They need to provision you again. They will remove you from the data plan and put you back on. Don't factory reset, that probably won't help.
     
  6. Don Brown

    Don Brown New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks, but I keep calling them, nobody has an answer and then each CSR says they'll call me back with a programmer and they never DO. I want to pull my hair out!
     
  7. vzwtek

    vzwtek Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The only reason they will have you do factory reset is in case the phone will not provision correctly when the system is provisioned correctly. A way to reprovision the phone without going through the hassles of a hard reset is,

    dial ##program (use the digits that correspond to program)
    go to nam settings i thin it is, go to mdn and change it to 0000000000
    then go to the mind settings and change it to 0000000000. hit menu, commit modifications (i think thats what it says). then the phone will reset, and then it comes back up, do *22800, wait for the chick and then press 1.
     
  8. nishantp

    nishantp New Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Call them again and tell them to remove you from the data plan and put you back in. It's a known problem. If it still doesn't work, request a new phone.
     
  9. nishantp

    nishantp New Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Or do that.
     
  10. Don Brown

    Don Brown New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    another question

    Not following the ##program instruction. What do you mean? How do I get to the screen that allows me to change NAM and mind settings?


     
  11. vzwtek

    vzwtek Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    you go to the dialer, dial ##program and hit send, that will take you to a screen that asks for an unlock code, for this its 000000, then follow the rest of the directions.
     
  12. Don Brown

    Don Brown New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    help again!

    what do you mean "##program"??? there is no program button! help!
     
  13. vzwtek

    vzwtek Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    you dial it, there isnt a program button, like you are going to call that number, dial ## and dial the numbers that make program. then hit send.
     
  14. Don Brown

    Don Brown New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    got that. it's taking me to a password screen. what is the password? thanks for your help! we'll see if this works...
     
  15. Don Brown

    Don Brown New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Need further help

    VZWTEK,

    I used 000000 to get into the program mode after hitting ##program per your instructions. I am not seeing specifically the mind setting or the MND setting.

    When the menu pops open, there is "NAM CDMA Settings" along with "NAM-General" and a few other options. Within both of those (which seem to be the most likely candidates), there is no specific option for changing anything called "mind" or MND. And those aren't available in the other categories either. Could they be called something else??
     
Search tags for this page

error:invalidpolicykey as:blockedp mbx

,
htc incredible authentication key
,

this application requires network access

,
this application requires network access htc
,

this application requires network access. enable mobile netw

,

true imsi

,
true imsi droid x2
,

true imsi verizon

,
verizon mobile internet not working
,
verizon mobile network not working