Milestone earpeice getting hot during call

Discussion in 'Motorola Milestone' started by gsxr69, Jul 20, 2010.

  1. gsxr69
    Offline

    gsxr69 New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi All,

    I have a telus milestone that I purchased as soon as it came out. I have an issue that I have faced since Day 1. When on a call and the phone is stuck to my ear, Within 5 minutes of the call the earpeice begins to get hot to the point where it is uncomfortable. I have googled the issue and see that a lot of people have had it, however am unable to find out what their resolution was.

    My milestone is stock 2.1 update1 and unrooted. I contacted motorola and they have asked me to send it into a repair centre. What I want to know is, Is this a problem with all milestones or just those telus ones. Or perhaps I just have a bad unit. And is there a fix.

    I just dont want to have to send the phone in and be without my phone for 2 weeks to get it back the same way.
  2. ashketchum
    Offline

    ashketchum New Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Happens to my milestone too. Its the south-east asia version.

    According to the "moto xprt" on this thread:
    In my case the phone gets hot when browsing the web using 3g also. And it gets VERY hot when using motonav. Battery temperature sometimes goes above 50° C when using motonav. But I have had this phone for three months now and so far it seems to be running fine.
  3. dmo580
    Offline

    dmo580 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    happens a lot on 3G when your phone tries to fight for the 3G signal. calling in places with better signal doesn't have this but I get this at work a lot. My solution is to just call on 2G instead.