Maps HELP!!!!

Discussion in 'Android Applications Discussions' started by Lars1, Feb 10, 2010.

  1. Lars1

    Lars1 Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SL,UT
    Ratings:
    +0
    I get an "Unable to load the URL" message every time I launch the Maps App. The app seems to work fine, GPS works fine What does this mean? How can I fix it or is it a glitch? This has happened since day one (Nov. 6). IT IS DRIVING ME CRAZY!!!:wacko:
    Anyone else?
     
  2. RinTinTigger

    RinTinTigger Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,902
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Germany, Near Frankfurt/Main
    Ratings:
    +2
    Hey,

    dija install any updates on the maps?
     
  3. 640k

    640k Silver Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    try this, see if it helps:

    home - menu - settings - applications - manage applications - menu - filter - all - maps - force stop - clear cache (if available) - clear defaults (if available).

    if that doesn't work, try uninstall updates (if available).

    if there are no updates, go to the market and download the latest version.
     
  4. Lars1

    Lars1 Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SL,UT
    Ratings:
    +0
    Thanks for the suggestions! I tried all of the above and I still get the same message:mad: Maybe I'll contact Google about it.

    Thanks again.
     
  5. Lars1

    Lars1 Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SL,UT
    Ratings:
    +0
    bueller...bueller...bueller.....

    Anyone?...

    Help?
     
  6. christim

    christim Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,100
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    153
    Location:
    New England
    Ratings:
    +2
    What did Google say when you called them up?

    Someone also asked if you installed any updates.

    No maps since Nov 6th? Easier still: walk, do not run, to your nearest Verizon store and say "what's up with this?"
     
  7. DROID'd

    DROID'd New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NYC
    Ratings:
    +0
    You are not alone! I get this same message EVERY TIME I open the maps app. It is totes annoying. Any help is appreciated!
     
  8. DROID'd

    DROID'd New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    NYC
    Ratings:
    +0
    After 5 min of trouble shooting, I figured it out! I was using Better Cut to create the maps icon on my home screen. I was doing so by choosing create new shortcut, activity, and then the maps activity. For some reason the ONLY maps activity you can choose in Better Cuts list of activities gives you the message "Unable to open the URL" every time you click the shortcut it creates!

    To bypass this error while still utilizing Better Cut to create the shortcut, simply drag the stock maps icon out of the apps drawer onto your home screen. Then open Better Cut from the apps drawer and choose edit existing shortcut. No more annoying message! :icon_ banana:
     
  9. Lars1

    Lars1 Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    SL,UT
    Ratings:
    +0
    Dude! You rock. Thank you very much (I love this forum!!!)