LTE/CDMA mode switching time

Discussion in 'Samsung Galaxy Nexus' started by coupon, Jan 1, 2012.

  1. coupon

    coupon Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    How long does it take you guys to connect to the network once you switch LTE/CDMA to CDMA and vice versa? My bars stay grey for a really long time and I was wondering if thats the norm...
     
  2. Willheis

    Willheis Member

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It may be because of the network issues Verizon is having. My Razr does the same thing when switching between CDMA/LTE.

    Sent from my DROID RAZR using DroidForums
     
  3. pc747

    pc747 Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    24,099
    Likes Received:
    5,187
    Trophy Points:
    1,123
    Ratings:
    +5,762
    same for both my gnexus and tbolt ..in fact my tbolt would hang and i would have to go in and out of airpane mode. For the nexus I just keep it on lte and just use ics to limit certain apps from running so to save battery life.
     
  4. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,077
    Likes Received:
    1,503
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,667
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    About a good minute sometimes. Sometimes I even have to go to airplane mode and reconnect

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  5. coupon

    coupon Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i dont think it has to due with the issues verizon has been having considering it is repeatable every time. if it was a minute, it wouldnt be a huge deal but its usually 5-10 minutes
     
  6. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,077
    Likes Received:
    1,503
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,667
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    And here I am complaining about a minute. 5-10 minute wait you're better off restarting the phone.
     
  7. wolfman4u

    wolfman4u Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    144
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Just over a minute or so. I have never had it hang and always seems to work just fine for me. Never had it hang or have to reboot or airplane back. I have always felt it works in a very reasonable timeframe.

    Sent from my Galaxy Nexus using DroidForums
     
  8. DHO

    DHO Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    248
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NOLA
    Ratings:
    +1
    About a minute for me.

    Seems unreasonably long time. The OG could go from airplane to 3G in 10-20 secs
     
  9. Liderc

    Liderc Silver Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    2,269
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +45
    Timed mine, 48 seconds.
     
  10. captdroid

    captdroid Senior Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    1,797
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Ratings:
    +17
    27 seconds here from airplane mode to 3g showing 2 blue bars again
     
  11. sb1831

    sb1831 Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    429
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    Airplane mode FTW. I actually switch to airplane mode, switch to CDMA and then turn off airplane mode. It works quicker for me but YMMV
     
  12. Garemlin

    Garemlin Developer Relations

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    2,453
    Likes Received:
    344
    Trophy Points:
    148
    Location:
    Delaware
    Ratings:
    +364
    Current Phone Model:
    LG G3 (VZW), Nexus 7 v2
    Anywhere from a few minutes to never. Sometimes requires a reboot to get a signal again.
     
Search tags for this page
cdma mode or lte/cdma droid charge
,
cdma time switching
,
droid charge lte cdma mode
,
droid charge lte/cdma
,
how do you switch from cdma to gsm on the verizon samsung ga
,
how to change modes from lte to cdma mode on android charge
,
how to turn off cdma mode
,
is the droid charge a cdma phone
,

what is cdma mode

,
what is lte/cdma mode charge