Low Voltage Kernel breaks wifi?

Discussion in 'Adamz' started by rbbrock, Mar 28, 2010.

  1. rbbrock

    rbbrock New Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I tried AdamZ's rom.tgz (kernels only) to try one of his low voltage kernels, and they seemed to break my wifi, saying "unable to start wifi". I'm not using tethering, just connecting to my home router. I tried the low and medium voltage, 800 and 1000 mHz kernels. After flashing back to Chevy's 1 gHz my wifi starts up and connects as usual. Does anyone have any ideas what might cause this?
     
  2. Myth

    Myth Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    the Beautiful Pacific NW
    Ratings:
    +0
    I installed SG 6.01 and my wifi appears to be broken as well. I hope someone has a fix because it's the one little issue I have with that great ROM <sigh>
     
  3. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,959
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    I've a lot of about these on other boards and it seems to be coming from the kernel. Switch to one of Chevy's LV kernels and see it the problem is resolved.
     
  4. bdawson21

    bdawson21 Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    AL
    Ratings:
    +0
    I'm on SG 6.01. With adamz LV 1GHz kernel. my wifi is fine.
     
  5. Myth

    Myth Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    the Beautiful Pacific NW
    Ratings:
    +0
    I chose not to install wifi tether...would that have done it?

    edited to add:

    I'm a noob...just rooted yesterday and this is my first ROM. I've been lurking and reading for the last month though, and have hacked previous cells, so I'm comfortable doing it. But I do have a question about ROMs vs Kernals...do you install them seperatly?

    I installed SG 6.01 and I chose the 1200mzh option, but I'm only oc'd to 800 with setcpu. How do you tell what kernal installed with the ROM? and can you change just the kernal without installing a ROM?

    thanks so much...this is the most interesting site on the internetz ;)
     
    #5 Myth, Mar 28, 2010
    Last edited: Mar 28, 2010
  6. Myth

    Myth Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    the Beautiful Pacific NW
    Ratings:
    +0

    FIXED!!! (I should get rid of all my old WEP keys and only keep the current one, I guess :blush:
     
  7. rbbrock

    rbbrock New Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    It has to be the kernel as using nadroid to restore Chevy's kernel and then updating to Chevy's newer kernel,with all other programs and settings the same, the wifi works just fine.
     
Search tags for this page

android increase wifi voltage

,

fix wifi in voltaqe kernel

,

how to increase wifi voltage on android

,

incorrect voltage wifi error android

,

increase wifi voltage android

,

voltage wifi android