Lost connection msg after root

Discussion in 'Android Tech Support' started by israel, Apr 30, 2010.

  1. israel
    Offline

    israel New Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    so i've had my moto droid for 2 weeks and rooted it early this morning. i was running 2.1 so i flashed it to 2.0.1 using the instructions here:

    How to Root Your Motorola Droid Running 2.1

    i then completed the rooting process following the instructions on rootyourdroid.info. i believe i was successful as i now have the superuser icon w/my apps.

    so here's my problem: when i went to open my dolphin browser i got a notification that said "You lost area coverage or network connection because..." (i know that there was a thread on this and the verdict seemed to be an issue with service, however, i do have service as i can receive calls and txts.) gmail/maps/etc. won't connect either. any ideas?

    also a big thanx to everyone here for all the info you've posted that's gotten me this far!
  2. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    On your phone:

    Menu -> Settings -> Wireless and networks -> Mobile networks -> "Data roaming" needs to be checked.

    That's just shooting from the hip.

    good luck
  3. israel
    Offline

    israel New Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    that totally worked. thanks man.
  4. teddyearp
    Offline

    teddyearp Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,800
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Randle, WA
    Sweet! Glad it worked.