Loss of 3g and reboot

Discussion in 'Motorola Droid Pro' started by tennvol, Dec 19, 2010.

  1. tennvol

    tennvol Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    I've had my pro for a week and during that time I've had the phone lose 3g but retain signal bars. Basically I pull it out of my pocket and I have a few bars of service but no 3g displayed and unable to connect to the network. I tried to turn airplane mode on thinking I could fix my connection issue with a airplane mode on and then off cycle but my phone rebooted when I tried turning on airplane mode.

    Anyone else with this problem

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
     
  2. bullswife98

    bullswife98 Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    879
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Sthrn Illinois
    Ratings:
    +5
    Are you rooted?

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  3. tennvol

    tennvol Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    sure am

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
     
  4. bullswife98

    bullswife98 Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    879
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Sthrn Illinois
    Ratings:
    +5
    Do you have any1 else that has a signal issue? Or is it just yours?

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  5. bullswife98

    bullswife98 Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    879
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Sthrn Illinois
    Ratings:
    +5
    Have you logged into google?
     
  6. tennvol

    tennvol Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    My wife has a older bb and has no issues. I don't know if this is a signal issue since I still have bars of service and my phone reboots when I try and cycle airplane mode

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
     
  7. bullswife98

    bullswife98 Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    879
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Sthrn Illinois
    Ratings:
    +5
    Airplane mode won't do anything for your signal, it desighned to disable your signal for awhile when your on a plane so you can use your phone still and not cause an interferance with the planes communications. And if you put it in airplane mode it will try to search for a signal and cause your battery to drain.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  8. bullswife98

    bullswife98 Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    879
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Sthrn Illinois
    Ratings:
    +5
    Could be a rom issue. Have you tried maybe flashing a different one,or re-flashing it again?

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  9. tennvol

    tennvol Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Stock rom, just rooted.



    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
     
  10. Frow

    Frow Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Ames IA, USA
    Ratings:
    +0
    I have had that happen a few times to me also. i use extended control and have a mobile network toggle. that fixes it for me
     
  11. tennvol

    tennvol Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    With a pro?

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
     
  12. Frow

    Frow Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Ames IA, USA
    Ratings:
    +0
    yes with a pro
     
  13. tennvol

    tennvol Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    How old is your pro?

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
     
  14. Frow

    Frow Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Ames IA, USA
    Ratings:
    +0
    about a month old
     
  15. tennvol

    tennvol Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Are you able to determine what causes it to happen or is it random? If you try and cycle your airplane mode on and off does it cause the phone to reboot?

    Sent from my DROID PRO using DroidForums App
     
Search tags for this page

3g galaxy y pro reboot

,

droid pro service jumps in an out of 3g

,

phone restarts when losing 3g