Losing network connection

Discussion in 'Droid Bionic Tech Support' started by NinaBelle, Sep 26, 2011.

  1. NinaBelle
    Offline

    NinaBelle New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The last week or so, I've been noticing I've been completely losing network connection in areas that I KNOW are 3G and 4G for no apparent reason. It corrects itself with a battery pull, but it's getting REALLY annoying!!!

    Any thoughts on what might be causing it???

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  2. livspop
    Offline

    livspop New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    It's a known issue with the Bionic that is supposedly going to be fixed in an OTA. Sooner rather than later, I hope, but some people are saying it will come in November. I am seeing it when I am in a low signal 3G area (I don't have 4G yet). It will just lose the data connection rather than connect to 1X when the 3G signal gets low. Sometimes the data connection comes back, other times it needs a toggle to airplane mode to kickstart. It's really starting to frustrate me….
  3. samsung rogue user
    Offline

    samsung rogue user Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Another issue arising is when you turn on your wifi and turn it off. It freezes 3/4g data. Then you have to toggle airplane mode again. I really hope OTA fixes this.
  4. NinaBelle
    Offline

    NinaBelle New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I don't use wi-fi...so I know that's not the issue.
    So, instead of doing a battery pull, I can just put it on airplane mode and then turn it off of airplane mode...and that'll reset the data?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  5. ccsoty
    Offline

    ccsoty New Member

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I noticed this as well, but I've been having to reboot the phone in order for the mobile network to come back. I'll try using the 'Airplane Mode' method. Though I tried it once before and didn't seem to work.

    Anyways, I noticed when in my wifi for a long time, once I go on the road 3G/4G or anything else doesn't come up, and the only way I've been able to get the mobile network to comeback was to reboot...
  6. samsung rogue user
    Offline

    samsung rogue user Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    At the beginning I was just rebooting the phone after the wifi freeze. It works. Then after reading up I decided to do the airplane toggle. Don't do the power button/airplane. It froze in airplane mode. I use settings/wireless/airplane (toggle on and off). Every now and then the 3/4g icon stays white but data reception does seem to work. Then after I shut the screen of and turn it back on it turns blue and performs as usual.
  7. Lakilaulea
    Offline

    Lakilaulea Member

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Messages:
    301
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    VA
    Ratings:
    +3

    Same here. I hope the patch for this comes out in November, and not on the "Bionic timeline November," but regular November.
  8. jstone92
    Offline

    jstone92 New Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yeah I've been having the same issue. Its quite annoying definitely when my old incredible never lost signal at my house. Im hoping the update comes quickly.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  9. BLAZE86DUBZ
    Offline

    BLAZE86DUBZ Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    i been useing performance mode under battery settings never had the issue only when i used maximum battery saver mode is when i had the issue
  10. wooddale
    Offline

    wooddale Senior Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    1,771
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Il & Wi
    Ratings:
    +11
    Another way you can do it either go to settings, wireless&networks,mobile networks toogle toogle network mode from cdma to cdma lte. Or the real easy way you can doiwn load the cdma lte widiget from market then all you have to do is hit it toggle and your done. Either way it sucks I didnt spend all that money on a phone that doesnt work and Verizon is going to here about it.
  11. NinaBelle
    Offline

    NinaBelle New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Is that the $.99 one in the market?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  12. wooddale
    Offline

    wooddale Senior Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    1,771
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Il & Wi
    Ratings:
    +11
    No its LTE Switch and it is free
Search tags for this page

droid bionic loses data connection

,
droid razor x losing connection
,
droid x2 lost network connection. help
,
internet loses 4g
,
motorola atrix keeps losing internet connection power off to
,
motorola losing lte connection
,
my droid keeps losing it's connection
,

why do i constantly keep losing my 3g connection on my phone

,
why do i loose data connection on droid
,
why is my droid losing internet