1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Looking for assistance

Discussion in 'New Member Introductions & Site Assistance' started by jadams7469, Sep 24, 2010.

  1. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    I am new to the site. I bought a Droid off of eBay to replace one that I dropped in the toilet. After getting it I found out that it was rooted and was running Bugless Beast 1.1. Thats ok, but when Verizon started pushing out the new Version 2.2, it wouldn't download and was killing my battery.

    I went to Verizon for help and of course they told me I was on my own cause the warranty was voided due to the phone being rooted. I tried to flash the new bugless beast v0.5 for Froyo 2.2 and was successful up to the point of reboot. The phone turns own and just sits there with the Motorola bat on it.

    So, I am looking for any information that I can find that will help me get the phone back up.

    John
  2. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Welcome! Are you able to tell me what recovery system (SPR or ClockWork) is on the phone.
  3. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    Yep, Clockworkmod Recovery 2.5.0.1
  4. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Thanks! Are you familiar with RM/CW? It should have asked you if you wanted to make a backup and wipe data and cache. Did you make a backup and did you wipe the data and cache before installing BB 5?
  5. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    Yes, I installed Rom Manager this afternoon and made a backup. I wiped the cache and data before the install. The problem that I am finding is that when I boot in recovery mode, the only file type that Clockwork recovery is looking for is a zip. By the way, I looked at my SD card on my PC and the backup I made this PM is there.
  6. BigZig
    Offline

    BigZig New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    361
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Welcome, when you enter CW you should see tab that says nandroid and when you click that you should see the options to backup or restore just select restore and then you should see a file with the date and time the back up was made select the one that you want and it should restore it for you
  7. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I'm not the best with RM/CW but I believe that the option to install from the SD card requires an update.zip. If, however, you use the install new rom (I think that is the selection or something very close) RM will download the rom and install for you.

    Did you use the update.zip to install BB? If so, I wonder if the download was corrupt. Check the size of the file you downloaded and make sure that is what the download site has. If they are different then redownload and reinstall
  8. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    Yes, thats what I thought too. Except, when I select Restore or Advanced Restore, I get the message "No files found". I am not feeling too good about my situation
  9. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Mount the phone and look for a file Clockworkmod. CW stores it's backups there.
  10. BigZig
    Offline

    BigZig New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    361
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I found using RM while being the "short way" not always the best if I where you I would try to download a different rom on your cpu mount your sd card transfer the file to your sd card unmount your sd card reboot into recovery and wipe data and cache 3 times the select install .zip from sd card option and install it that way.
  11. BigZig
    Offline

    BigZig New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    361
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    ^ I forgot you can't boot your phone up sorry
  12. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    I did use the an update.zip file. I checked the files and they are the same size
  13. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    When you say different ROM, what do you mean?
  14. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Something other than BB. For example, Simply Stunning, Succulent Desire, Sapphire, Cyanogen, Lithium.
  15. BigZig
    Offline

    BigZig New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    361
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    ^ yes this is what I was talking about.

    Do you have an sd card reader on you cpu?
  16. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    Yep, I can read my SD card on my PC. I will find another ROM to download. Any suggestions?
  17. BigZig
    Offline

    BigZig New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    361
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I would try a bunch of them but to start with maybe try Simply Stunning 4.8 or Liquid Frozen Yogurt 1.6 have worked for me in the past but its a personal prefrence
  18. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    I tried Liquid Frozen Yogurt 1.6. The install went ok and when I reboot it hangs on the Motorola bat.
  19. BigZig
    Offline

    BigZig New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    361
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    How long did you let it load for? The first boot can take 5 to 10min. Or more sometimes
  20. jadams7469
    Offline

    jadams7469 New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
    I let it go overnight the second time. Thanks for the advice guys, but I am stuck. I have tried several ROMs now (Simply Stunning, Frozen Yogurt) . Each one indicates successful install from CW but when I reboot, the phone hangs on the Motorola logo. What am I doing wrong?