"Location Unavailable" GOOGLE.com

Discussion in 'Android Tech Support' started by masters, Dec 10, 2009.

  1. masters
    Offline

    masters Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    94565
    Ratings:
    +0
    What would cause google.com on the browser to say "Location Unavailable"? There is a link next to it that says "Update" but it does not.

    GPS is on..

    Anyone else? I almost think it was the update to 2.0.1 that did it, but I can't be sure.
     
  2. JayMonster
    Offline

    JayMonster Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    It is a Google (web page) bug, and has been around for quite a while (saw it on my G1 over the summer so, no it is not related to 2.01)
     
  3. gatorbait
    Offline

    gatorbait Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I am having the exact same problem. I have no idea what the issue is.
     
  4. masters
    Offline

    masters Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    94565
    Ratings:
    +0
    Is there anyway to get it back working.. It was nice having Google know the location.
     
  5. boatman2220
    Offline

    boatman2220 Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    473
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Same thing here. It shows my location on maps, finds local things in search, just curious about this.
     
  6. 640k
    Offline

    640k Silver Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    google location typically uses your cell towers to determine where you are. if you're using wifi to browse in an area of low reception, or poor quality because locale can't triangulate your position, there is a possibility that you won't be identified.
     
  7. boatman2220
    Offline

    boatman2220 Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    473
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Good thinking, I'm on WiFi and I'll check it out.
     
  8. Dragoro
    Offline

    Dragoro Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    I get same message and no wifi.
     
  9. Takami826
    Offline

    Takami826 Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    same message, no wi fi... this worked on my Crackberry... it works ok on the maps but it was cool having it in the google page for searching stuff too...
     
  10. JayMonster
    Offline

    JayMonster Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    The problem lies within Google, not the Droid. It happens on many phones, including my G1, and I have seen threads with a similar complaint on crackberry.com, so it is not even Android specific. It is something broken in the web page.
     
  11. joebetsill
    Offline

    joebetsill New Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Sad.

    I, too, had a problem with "Location Unavailable" on my Motorola Droid when going to Google.

    I did a little systematic playing around and I have discovered that using Dolphin Browser causes this issue. Using the stock browser allows google to see me again.

    It's a shame, because I really like Dolphin Browser, but I like location-aware search results even more. I haven't yet discovered an option to enable/disable to allow google to see me, but hopefully contacting the dev will shed some light on what's going on.

    Are the rest of you using Dolphin Browser, too?
     
  12. radioz
    Offline

    radioz Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Oregon
    Ratings:
    +0
    Same problem with the stock browser.
     
  13. boatman2220
    Offline

    boatman2220 Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    473
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    It is happening with stock browser, and with or without home screen replacement.
     
  14. klaudt
    Offline

    klaudt New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Seattle
    Ratings:
    +0
    I was having the same issue , so I went into settings and under location and security and I checked the box that says use wireess networks and now google knows my location
     
  15. boatman2220
    Offline

    boatman2220 Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    473
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I checked and mine was already checked on. My GPS, Navigation, Local Search, and Weather work. I'm not too concerned, just curious as why it shows unavailable on the Google search page, and why it's now in Spanish.
     
Search tags for this page
android browser location unavailable
,
android google location unavailable
,
android location unavailable
,
google android location unavailable
,

google location unavailable

,

google location unavailable on android

,

location unavailable

,
location unavailable android
,

location unavailable google

,

location unavailable google android