1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Location based Smart Actions not working

Discussion in 'Motorola Smart Actions Developer Team' started by jefffrane, Oct 3, 2012.

  1. jefffrane
    Offline

    jefffrane New Member

    Joined:
    Oct 3, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Up until recently, Smart Actions related to Home and Work functioned properly. A few weeks ago I had to do a factory reset and have been reconfiguring various apps. Now I can create a Home action but it refuses to activate based on the location. At best guess it appears to fail at geocoding my location--"my location" works well enough but then it fails to find an address. I had typed in the address at some point but it seems that the phone can't find coordinates. I had been enjoying the capabilities of Smart Actions previously, particularly with actions like "meeting" but now I'm very frustrated with it.

    And, yes, I was working on this at home yesterday and definitely had WiFi running.

    Phone is a Droid Maxx running latest OS version.
  2. comanche1313
    Offline

    comanche1313 New Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    What i had to do was uninstall the updates for smart actions. That is what i had to do to get mine to work again.
  3. NachoManRandySavage
    Offline

    NachoManRandySavage New Member

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm having the same issue. I recently bought the RAZR MAXX HD and my location services can't determine where I live. I have WiFi enabled, and Google Maps can find me, address included, but the location services within Smart Actions can't! It pinpoints my exact location but doesn't recognize my address even when I manually enter it. Then it won't even allow me to use the longitude/latitude coordinates of my location when standing in my living room, but it certainly has them identified under recent places. This is truly unfortunate because this would be a great smart action to setup but the application is...erm....insipid....hardly smart.

    Having said that, any smart actions I have setup not based on location work like a charm (i.e. when connected to auto's bluetooth or the gym smart action).
  4. Christopher112
    Offline

    Christopher112 New Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm also having the same issue and would love to have it resolved!
  5. TerpGrad
    Offline

    TerpGrad New Member

    Joined:
    Oct 24, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am also having the same problem and it is quite frustrating. If I kept a semi-regular schedule this would not be an issue because I'd set everything to trigger based on times but for this to work for me it really needs to trigger based on locations. Very frustrated!!
  6. TERPS
    Offline

    TERPS New Member

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is happening to me on my Droid Razr Maxx HD and it is VERY annoying. Anyone know of any fix for it?
  7. NachoManRandySavage
    Offline

    NachoManRandySavage New Member

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is oddly enough working for me now. The only thing that has happened was that I installed that latest Android Security patch for the RAZR MAXX HD. Home Location/address is recognized now within Smart Actions.
  8. Christopher112
    Offline

    Christopher112 New Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine also started working next day on its own before the security patch.. I had to reset my phone once to fix another issue and the locations stopped working again... then started working 2 days later.. It seems like it takes a day or 2 to kick in.
  9. pmbasehore
    Offline

    pmbasehore New Member

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just got my Razr M yesterday and I'm having the same issue with Smart Actions. I have no updates for it, so I can't try that fix. Any other ideas?

    Thanks!
  10. Theprince
    Offline

    Theprince New Member

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just got my Droid 4. I have the same problem. At home it knows where I am. At work it thinks I'm in the atlantic ocean off the west coast of Africa. Google Maps knows where I am. :frown:
  11. mikepfly2
    Offline

    mikepfly2 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same here

    Same here. Got the Razr Maxx HD yesterday. I'll let it sit for a few days and see if it changes.
    Pretty frustrating.

    Current System Version: 0.7.2
  12. Explorn
    Offline

    Explorn New Member

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Smart Actions not working on GPS triggers, anymore

    I am having the same issue with all the GPS triggers. Please Fix.
  13. dishnu
    Offline

    dishnu New Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    the same thing is happening on my RAZR i have uninstalled the update and it still does not know where I am.,, just on the east coast of Africa.... nowhere near Seattle.

    Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 2
  14. AndyAZ
    Offline

    AndyAZ New Member

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Not to be a contrarian but since the last upgrade last week I think the GPS location for my work setting is just fine on my razor HD. Maybe it's something else about your setup?
  15. droidekaMarkII
    Offline

    droidekaMarkII New Member

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well, I had the same problem where addresses would not lookup. This problem started after a factory reset. However, when I searched "smart actions" on google app market, I noticed there was an update (why it did not update itself after more than a week, I don't know as it is set for auto update). After updating the app AND rebooting the phone, smart actions started working as it should (rebooting seemed necessary).
  16. dtae
    Offline

    dtae New Member

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    uninstalling and re-installing worked for me too

    Using a brand new RAZR M I was having the same problem. Uninstalling the app from Play Store, re-installing and powering off corrected the problem.
  17. vctrrl
    Offline

    vctrrl New Member

    Joined:
    Jan 24, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Brand new RAZR HD and I'm having the same problem. My rule is to turn wi-fi when I'm in home and shut down mobile data.
  18. strauser24
    Offline

    strauser24 New Member

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Droid bionic same problem....I want to set wifi on at home network and data off. Without GPS, it worked yesterday but not today? What gives?
Search tags for this page
android smart actions location
,
android smart actions not working
,
droid razr maxx smart actions not working
,
droid smart actions location
,
motorola smart actions location not working
,

motorola smart actions not working

,
smart actions app not working
,
smart actions based on location
,
smart actions can't find address
,

smart actions location

,
smart actions location already exists
,
smart actions location not working
,
smart actions no address found
,
smart actions not activating
,

smart actions not working