locale on droid

Discussion in 'Android Applications Discussions' started by mouthfull, Nov 8, 2009.

  1. HIcycles

    HIcycles New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Too Funny! I noticed that it was switching out my profiles as well. I gave up with the location based profile switching, and I have it switching by time. Guaranteed to work!
     
  2. shugknight

    shugknight Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I'm not sure if the GPS actually eats the battery as much as people think. That is the 1 thing I have on at all times, because of Locale, and my battery has been giving me 19-20 hours a day. I guess if I take the GPS out, I may get an extra hour or two... but it's not too bad.

    I, also agree that the power widget is very useful. The 1 widget I recommend to everyone.
     
  3. odoyle81

    odoyle81 Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I installed Locale and think it is great so far, but I'm confused because it always shows "default" in the notification bar regardless of which situation I am in. I can confirm this by seeing specific situations highlighted bold in the locale app - shouldn't the names of these situations also appear in the notification bar?
     
  4. jdubbs23

    jdubbs23 Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Did you add the setting "notification" to the situations?
     
  5. odoyle81

    odoyle81 Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    No I didn't - Thanks for the tip! I just realized the locale help pages (within the app) are REALLY useful!!
     
  6. thedudeabidz

    thedudeabidz New Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm excited by this app, but I'm having the same problems as everyone else. Location-based situations just aren't working properly. As someone said above--time based scenarios work fine, but it's the location-based ones that tap the true potential of this app, so I'll be waiting for the update.

    IMO--the Droid is still a buggy little critter, and I think that multiple experiences are going to be the norm for a while. But I don't care, I love this thing so far. The Droid has so much more potential than the iPhone that I'm willing to be patient.
     
  7. rlb

    rlb Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Central New Jersey
    Ratings:
    +0
    It would be cool if Locale had a "Car Dock" situation, so you could automatically switch on blue tooth when you dock in your car.
     
  8. DroidxRage

    DroidxRage Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    625
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    New England - Home of Champions
    Ratings:
    +0
    I'm so happy locale has worked as advertised for me. Locations and all.

    Just a thought... for those that it isn't working, it may be a good idea to post the apps/widgets you have installed. Maybe there's a common denominator app/widget that's making it not work for the rest of you.

    I'll go back and let you know which ones I do/don't have on my device, so you can cross them off the list of "possible suspect" apps.

    Just throwing it out there, like I said mine works 100% as advertised, but I'm willing to help with any information I can provide seeing I seem to be one of the few who it works for.
     
  9. FoFa

    FoFa Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    247
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    I have locale set to on WiFi when at the house (well, the nearest tower to my house), but the problem seems to be the phone is not near as WiFi sensitive as say my laptops. It loses the WiFi signal where my laptops say it is still a good signal. But locale won't switch to 3G when it loses the WiFi signal.
    A minor issue, but still a pain when I walk out to the patio or yard and do anything. My laptops work fine out there.
    Then again, my laptops have a battery twice the size of the phone itself.
     
  10. babydroid

    babydroid New Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Just want to add my praise for this app, which I think is truly amazing.
     
  11. sustained

    sustained Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I was just researching Locale before I installed it and found this GPS Setting Plug-in made for use with Locale by the same developer.

    The one review said "This solved the problem I was having with Locale being unable to hold onto my current location."


    But I don't understand. Is this GPS Setting Plug-in something you're always supposed to install separately with Locale? If so why hasn't anyone mentioned it yet? And why is it a separate and not included in Locale? Or is it just if you're having location problems?


    Here is also a Shortcut Plug-in for use with Locale by the same developer.

    And here is an Airplane Mode Plug-in for use with Locale by the same developer.
     
    #59 sustained, Nov 27, 2009
    Last edited: Nov 27, 2009
  12. holee

    holee Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I like Locale, but I have the same issue many of you have, which is that the GPS lock is slow and inaccurate. Everything else works great.

    But it makes me want to use an app that does just time-based settings, since the location settings aren't reliable for me.
     
Search tags for this page

droid razr norwegian locale