Liberty issue

Discussion in 'Liberty ROM DX' started by Gerane, Feb 8, 2011.

  1. Gerane
    Offline

    Gerane New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm having an odd issue. It's happened twice today. But sometimes when I turn screen off and go to turn it back on it won't turn back on. It freezes with the screen incredibly dim.where out looks like the screen is off unless you loo ok extremely close. Have to battery pull.

    I have had this issue with liberty 1.0, 1.5, rubix and gummyjar. All of the roms running on the gummyjar base. Tried doing factory resets etc, but always ends up coming back. Anyone else had this problem? I know I've heard others have the same issue, anyone know a fix?




    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  2. Shadows9909
    Offline

    Shadows9909 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've had this issue as well.. used to happen all the time on liberty 1.0 but recently it only happens when musocbis playing. And if you just leave it for a while it will reboot itself.. would love to know a fix as well :)
    Sent from my DROIDX
  3. MrDonBonJovi
    Offline

    MrDonBonJovi New Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    I'm having this as well. I also had it on 1.0.

    Any help or advice would be great!
  4. Gerane
    Offline

    Gerane New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah, getting some random reboots as well. Just got one trying to open the gallery. This is my third fresh install of 1.5. Didn't have this many issues with 1.0.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  5. kejar31
    Offline

    kejar31 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    622
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
  6. MrDonBonJovi
    Offline

    MrDonBonJovi New Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    1. Theme installed
    -Stock theme, also happened with gingerbread theme on 1.0

    2. Mods installed (no clock, data throttle)
    -No mods installed

    3. basic information on what you were doing when you experienced the issue.
    -Screen off, hit power button or home to awake device. Screen either doesn't turn on at all or is VERY dimly lit to the point of not being on. Device will hang at the dimly lit screen or screen that is completely off for about 20-30 seconds then device will reboot or soft boot.
    I have also had the device lock up when pulling down the notification drawer while browsing the web. That only happened once where as the other issue is almost daily.

    No overclocking either.

    Hopefully that helps.
  7. Gerane
    Offline

    Gerane New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    1. Theme installed
    -red gingerbread, but has also occurred with stock and normal gingerbread. happened with all three in 1.0 as well. I've also had this occur in rubix and gummyjar before I made the switch to liberty on launch day.

    2. Mods installed (no clock, data throttle)
    -No mods installed

    3. basic information on what you were doing when you experienced the issue.
    -I will go to turn the phone on and it either won't turn on or is extremely dim. Where you can just barely see that the screen is even lit. For me, I have to pull the battery in either situation. The most recent time this happened was during a text message. I turned screen off for a few seconds mid text message and when I went to turn it back on it was stuck with the dim screen.

    Then this morning, I also had a reboot when opening the Gallery asp. It wouldn't load, the froze, then after about 15 seconds rebooted.

    I was in another thread closer to when liberty came out, and was talking to 3 or 4 other people who were having the din screen issue.
  8. Gerane
    Offline

    Gerane New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have yet been able to pinpoint anything specific. Signs random when it happens. No specific app. Only thing that stays the same is turning the screen off, and then turning it back on within say 20 seconds of turning it off
  9. MrDonBonJovi
    Offline

    MrDonBonJovi New Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rochester, NY
    I agree with this idea of rapid on off type scenarios.

    My gallery sometimes takes forever to load.
  10. breakerfall
    Offline

    breakerfall New Member

    Joined:
    Oct 14, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    +1 here.
    Stock theme, no overclock, changed battery icons via Toolbox.

    Full reset per install instructions.

    I don't remember seeing this on Gummy, and I didn't have Liberty 1.0 installed.

    Sometimes if I mash buttons it will come back without a battery pull (or random reset). I cannot pin it to any specific app running behind the lockscreen.
  11. SCDroid
    Offline

    SCDroid New Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Carolina
    1. Theme installed
    -stock theme

    2. Mods installed (no clock, data throttle)
    -No mods installed

    3. basic information on what you were doing when you experienced the issue.
    -I will go to turn the phone on and it either won't turn on or is extremely dim. Where you can just barely see that the screen is even lit. For me, I have to pull the battery in either situation. The most recent time this happened was during a text message. I turned screen off for a few seconds mid text message and when I went to turn it back on it was stuck with the dim screen.

    - exact same as above. Did it in 1.0 and 1.5 both with fresh installs and no restore using titanium backup (haven't even reinstalled titanium)
  12. Gerane
    Offline

    Gerane New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just had out happen again. This time screen wouldn't turn on. Was using twidroyd and turned screen off. Went back to turn it on 15 seconds later and out wouldn't turn on. About 15 seconds after this I got a reboot.


    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  13. Gerane
    Offline

    Gerane New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Man, not my day. Happened again. This time I wasn't doing anything. Just turned screen off, went to turn it on about 20 seconds later to check time. Wouldn't tien on and eventually rebooted

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  14. EvanTheGamer
    Offline

    EvanTheGamer New Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Orange County, CA
    This exact type of issue has happened to me for quite sometime now(sometimes, now always), and not sure why it's happening.

    Like, after about 5 days, I like to power down(restart) my Droid X to free up memory, so when I do that, I power it back up, it seems to be working fine, then after a few minutes, the screen dims to darkness, and when I try to wake it up from its slumber, it doesn't want to wake up. And after about 5 more minutes just to see if it finally awakes, I feel the bottom part of it, and it's very worm, like instead of being idle, it's working very hard, but with no lit screen.

    So I have to do a battery pull. I leave it off for about 10 minutes, let it cool off, then turn it back on. After that, it works as fine as it always has for another 5 days, and so on and so forth. Very strange this is happening.
  15. shawn13165
    Offline

    shawn13165 New Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Waterloo,NY
    I've had this happen on both 1.0 and 1.5

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
  16. Shadows9909
    Offline

    Shadows9909 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am thinking that the free memory setting may be the problem.. default setting is to keep 25mb free ram and when many things are running at once perhaps that isn't enough and the system crashes due to lack of memory... rubix default is 50.. going to give that a go and see if it makes a difference.

    Sent from my DROIDX
  17. xraytedjim
    Offline

    xraytedjim New Member

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same problem here. Running Radioactive theme. But has happened on all themes and both versions of Liberty. It happens at random times. I've noticed it more when I'm playing Wordfued
  18. mursepaolo
    Offline

    mursepaolo New Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    same problem here. no theme, no mods. this time when it locked up, it wouldn't boot the Liberty rom. it just kept going into recovery. had to reinstall it from the sdcard for it to boot up properly again.
  19. ichoozjc
    Offline

    ichoozjc New Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same thing has happened to me. Mixzing was playing, screen off, turn it back on and it sticks at a real dim level, barely noticeable.


    I'm also confused with the boot animation. I turned boot animation off, and now I have this gold bar on the screen for a few seconds. Then the bar will disappear, like it's loading the sdcard, then the bar comes back again for a few seconds, then the sd card restarts loading. Just thought I would throw that in, as it is doing same thing whether the boot animation is disabled or not.

    Other than that, love the rom dancedroid
  20. motospazz
    Offline

    motospazz New Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same thing going on here. I did not have this issue running Liberty 1.0

    My current set up is Liberty 1.5, Crystal X theme, 50mb free from Liberty tool box setting, plenty of space free on card and internal memory, using GO Launcher EX. DX will randomly go to black screen and require a battery pull. Sometimes this happens 2-3 times a day. Sometimes it will just reboot.

    I love this ROM and have tried almost all of the others. Please help with figuring this out ASAP...I don't want to go back to another ROM