Liberty has gone crazy unstable today on 2 DX's

Discussion in 'Liberty ROM DX' started by dvader, Jan 21, 2011.

  1. dvader

    dvader Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    so liberty had been working great on my phone and my wife's.
    today, both our phones have rebooted dozens of times out of no where.

    wifi constantly says "turning on" but never comes on.
    sometimes it says "error" (again never had these problems before this morning)
    I connect to my AP with my laptop just fine. so it's not that
    sending or receiving text messages (on both phones) results in reboots

    I've rebooted, powered off, wiped cache.. nothing seems to fix it.
    i tired to enable airplane mode and the phone just reboots. (just trying to turn the radios off and back on)

    we've been running this rom since day 1, and it's been fine.. but now it's all gone crazy. nothing has changed..

    anyone have any idea what's up?
     
  2. droidxchat

    droidxchat Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    466
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    assuming the rom doesn't automatically wipe data during install, you should probably try reflashing with recovery but without wiping data/factory reset. you won't lose any apps or data this way, but it could very well correct the error. if it doesnt work, you may have to do a fresh install by wiping everything first.

    also, the obvious question -- are you overclocked?
     
  3. dvader

    dvader Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    nope not overclocked.

    I think it's ok now.
    here's what i did.
    tried to install liberty 1.0 over the top, with only a cache wipe
    still no luck

    backed it up. blew everything away (system/data/cache) loaded a backup of apex.
    everything seemed ok.
    blew that away and restored my liberty backup.
    seems to be working for the moment.

    I also rebooted my router, but even with wifi off it was still acting up, so i don't believe that was it. but just for good measure i did it anyways.

    everything has been ok for the last hour..
    cant figure out why both phones just went crazy at the same time on the same day.
     
  4. loonie01

    loonie01 Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Detroit, MI
    Ratings:
    +0
    Try to re-install Liberty over what you have. Do not wipe. I had to do that a few times. Now works perfectly.
     
  5. 04CiviCon20s

    04CiviCon20s Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    953
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Meffa, MA
    Ratings:
    +0
    Fyi ..there's an unbelievable update of liberty over @ xda that I stumbled across and all I can say is "Wow, Blazing Fast and stable". Its labeled as re-engineered liberty.hope am not scolded for speaking of another site. I think it's a "sister " site of DF if am not mistaking ...

    Sent from my Droid X using DroidForums App
     
  6. elvyrorie

    elvyrorie Member

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Nashville
    Ratings:
    +0
    Can you link it?

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  7. FragDroidX

    FragDroidX New Member

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    AFAIK that "ROM" is just really a themed liberty. The Devs of Liberty are not happy about what he did and I also read on another forum that the Liberty toolbox has now been changed so it will not work with anything other than Liberty.
     
  8. Jordan8

    Jordan8 Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    536
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Kentucky
    Ratings:
    +0
    I've had quite a few reboots since installing liberty. Well more like the screen turning off & wont turn back on without a battery pull. Suppose that's to be expected in the 1st version of any Rom tho :p

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
     
  9. beefydoc

    beefydoc New Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +0
    Also have had a few reboot issues

    I also have had a problem with the screen going black and having to do a battery pull. It happens maybe once or twice a day. Not every day, but most days. It has happened 3x today.
    Still a very small price to pay for such an excellent ROM. I expect things will only get better with Liberty 1.5.
     
  10. loonie01

    loonie01 Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Detroit, MI
    Ratings:
    +0
    Boot into the regular recovery by holding power button and the home button, I believe and do a factory wipe. Reboot. That is one of the steps that I tried.
     
  11. hailtothetheif83

    hailtothetheif83 Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,020
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Temecula, Ca
    Ratings:
    +0
    Been having the same issue... phone becomes extremely slow and unresponsive and as soon as the screen times out thats it. thought it was because I was OC'd but after a couple fresh installs, no wipe installs and deleting JRummy's OC app I still get the screen going black and have to do a batt pull at least once a day

    No biggie just glad to see I'm not the only one with the issue. Can't wait for 1.5!!
     
  12. mcp770

    mcp770 Member

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    596
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Nashville
    Ratings:
    +0
    ran about a week and started having the black screen of death too. Moved important files from sd card to pc. Formatted EVERYTHING sd and all. Wiped/cleared then installed maderstcok340.zip . Booted and skipped everything after activation. Went to settings then selected factory wipe. Rebooted then moved my backups back to sd, rooted then went into clockwork. Wiped/cleared. Installed liberty and used restore apps in toolbox etc. Signed into google and have been trouble free for days.