Liberty Gingerbread Official Bug Reports

Discussion in 'Liberty ROM DX' started by jrummy16, Apr 21, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jrummy16
    Offline

    jrummy16 Premium Member Theme Developer Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    1,213
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Orange County, CA
    If you are running Liberty Gingerbread and want to report a bug please make sure the bug hasn't already been reported.

    State what version of the nightly build you are running and any modifications you have made.

    Thanks for helping out and supporting for a good final release.


    Things to fix that have already been reported:

    - Accounts not being able to be open in settings
    - Calendar widget not working on adw (probably will never work except on blur home, so might switch to aosp calendar)
    - Some misspelling in the toolbox and errors in changing governors
    - Remove intents for media gallery or remove one completely.
    Last edited: Apr 21, 2011
  2. SplicedX
    Offline

    SplicedX New Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    where did the swype keyboard go?
  3. Ryphez
    Offline

    Ryphez New Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Enable it under Keyboard settings
  4. Ryphez
    Offline

    Ryphez New Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've run into a couple bugs so far it seems

    Whenever I open Accounts under settings it immediately closes


    Also, is the Moto Blur GB App Drawer not included on this release, because it would be great to have on this ROM

    Edit: Other bug fixed, just had to wait a long time for Backup and Restore to finish during initial setup
    Last edited: Apr 21, 2011
  5. SplicedX
    Offline

    SplicedX New Member

    Joined:
    Nov 8, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    wow! face palm fail! Thank you and on that note, good night.
  6. reuuin88
    Offline

    reuuin88 New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    UNBELIEVABLY FAST. Donating again this friday..Thanks for all this so far.
    Edit: Wanted to share my quad score. I know its not reliable but its 200 faster than any other GB rom I've tried so far at the same OC speeds WOOOHOO guys good start.

    On that side note.

    When I go to install the bootstrap inside liberty toolbox (Donate if that matters) the phone just fast boots itself.

    Edit: Noticed another, in the liberty settings in the GB settings menu under overclocking, when I went to set the governor's it force closed. But it looks like the setting has taken :)
    Edit: Also noticed 2nd posting for the accounts page closing. Was able to smash the button at the bottom fast enough to input my other accounts lol.

    All on .1
    Last edited: Apr 21, 2011
  7. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    So is this based off the GB leak recently? Would this allow themes? Are there themes?
  8. reuuin88
    Offline

    reuuin88 New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Yea its .588

    None in the liberty toolbox / settings as of yet. But I'm sure thats to come.
  9. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    Gotta hold out till there is a good reason to switch. Sucks because tonight is a great night for a change.
  10. xrevx
    Offline

    xrevx New Member

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I installed over froyo. Bootstrap doesn't work. Screen goes black. Tried it twice and had to do a battery pull both times. Prob going back to froyo until I can get themes on gb. Some of the icons in the toolbox wont install as well. The liberty market icon is one. Can't install anything from the rom manager bc it freezes in boot up like I noted above.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  11. bluskyline21
    Offline

    bluskyline21 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2011
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    LOL...there's already junk in this thread.

    Build: the first one?
    Mods: none, so fresh and so clean clean.

    -Anyways, None of the apps that I've tried to download through ROM Manager have succeeded (black twitter, fb, dolphin hd, etc). They didn't FC like the other post. They all give me "Application not installed." Or "error 404" which I didn't have on froyo 2.0.1.
    -"Schedular" is still misspelled lol it's "Scheduler."
    -Redundant options in Liberty Settings as opposed to regular settings (Restore Apps feature) is available twice.
    -Contacts sync great (ref'ing other thread), but the Accounts tab won't load.
    -Cam/corder: no advanced editing like in stock froyo (might just be GB in general)
    -Power down options? There's no "reboot" option in the power down menu. Will this be implemented?
    - voice command app isn't very good. I tried 5 times to "open battery info" and it tried to call my contacts whose names sounded nothing like what I said. Is this Android regression? It worked way better on froyo..
    -Two galleries? "motorola.gallery" and "cooliris.media." Can we get rid of one of those b/c it's clutter.

    I never used GB before this so I'm not sure which of these are related to the build or the OS itself, so I apologize if they have nothing to do with you!
    Last edited: Apr 21, 2011
  12. Crispityyy
    Offline

    Crispityyy New Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fresno, CA
    I think that the DX bootstrap issue is a known gingerbread issue.... has nothing to do with Liberty. The use the D2 bootstrap instead and you should be able to get into clockwork.
  13. Scallywag1
    Offline

    Scallywag1 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    179
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can use either. They figured out if u use dx bootstrap u need to have usb debugging unchecked. Apps, development is the location.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  14. DroidXcalibur
    Offline

    DroidXcalibur New Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok before asking lemme just say, I was up extremely late last night playing with this - having a blast/wife is mad lol, so I have a dumb question that I can't seem to figure out on my own with my foggy mind - where, in the multitude of settings (toolbox, settings, launcherpro prefs) is the option to turn off the notification "DROID" when the phone goes to sleep and wakes up?! ...if you think that's dumb, it took me forever turning it off and on (seeing no actual notifications) to figure out that it was actually the act of sleeping and waking up that was making that happen ...hahahaha
  15. twistedsyx
    Offline

    twistedsyx New Member

    Joined:
    Mar 31, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So, I used the froyo to gingerbread liberty to liberty update zip from the rom manager, and everything went well. No problems, except that it took a long time (but I'm blaming the server for that).

    Build, tonight's build, can't see the version number right now.
    Droid x, (big surprise)
    Started updating around 9 pm pst, it's currently 4:30 am, yeesh. Problem was that I would get a successful install/update, and cancel the google restore. downloaded the liberty tools from the market, and restart the phone.
    Go into liberty tools and use restore apps and data. Zeam recovered the home pages, but couldn't recover the widgets (expected behavior), but would force close when trying to remove items from a homescreen. This prompted another reboot. Sticks at boot animation, forcing battery pull to recover. I recovered, and tried the exact same thing again, and it reproduced. Weird.

    Edited to add:
    This apparently also leaves it in a state where it can't boot into recovery mode.
    From powered off:
    Hold power and home.
    See Liberty, and release power button
    Wait a few moments.
    The phone does a short vibrate, then shows a black screen.
    Liberty comes back up for a while again, then vibrate and black screen.

    So I don't know if my backup is bad, or if there is something wrong with the apps I have backed up, but it would seem that restoring apps and their data is a bad idea right now.
    Last edited: Apr 21, 2011
  16. Dr. Carpenter
    Offline

    Dr. Carpenter New Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    496
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I did not check the box to have google sync my apps, so I could use TiB, but TiB wouldn't restore any apps... Just kept hanging and freezing, even while I was just trying to set up a batch restore. Also couldn't get into accounts to allow auto restore to at least get my apps back without having to hunt for 90 free apps lol. So I decided to go back to GB for now, tried a CW restore, went fine but when it booted up, several system apps started FC. Mainly voice commands; it would pop up and I would click force close and it would instantly pop up again. Got back into CW and restored a different backup, same thing. Currently charging phone and gonna SBF. Not sure if the CW issues have anything to do with Liberty, haven't done a restore on GB until now. (Yes, the backups were made while on GB, not FroYo)

    Edit: SBF'd, flashed GB, restored backup, still FCing :icon_evil:. Looks like I get to start all over...
    Last edited: Apr 21, 2011
  17. nevewear
    Offline

    nevewear New Member

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Help...

    Hey guys, so last night I flashed the nightly and ran it for a few hours, it seemed to run fine(minor problems like the gallary not working and some of the other issues mentioned here), I then wanted to go back to 2.0.1 and so I just did a restore from my bootstrap and everything blew up. It just goes to bootanimation and loops forever, and so I tried sbf'ing back twice and the same thing, just boot animation looping. Any help would be awesome as I am at work with no phone etc.

    Thanks you guys!!!!


    After many clear data and wipe all's and reboots I got everything fixed up okay, my heart almost jumped out of my chest, haha. Not that I have never seen problems with a rom before but its been a long time(since the early darkslide days) ;)
    Last edited: Apr 21, 2011
  18. rossco23
    Offline

    rossco23 New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Desktop Dock Weather/Clock ?

    So far, so good. Loving everything.
    Only "problem" I'm having is when I dock my phone, the screen just flashes and rotates, doesn't go to the desktop or car mode dock. Do I need to install these? I don't see them in the app drawer.
    Thanks.
  19. Ty0294
    Offline

    Ty0294 New Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When you sbf back to 2.3.40 you have to go into the stock bootloader/recovery and do a factory reset/wipe data. You should get into it by either holding the home and power on button while powering on the phone or by holding down the up/down volume keys and powering on the phone. Then you'll see the green android with an exclamation mark, hit your search key and choose factory reset, then reboot.

    Anyways.

    Stock Liberty GB except for ads-blocked and task killer set to keep 50mbs.

    Accounts page seconded or thirded or whatever.

    Google Sync did not restore my applications at all. Nor my wifi password settings, which i believe it usually does?

    No problems restoring apps and data through mybackup pro the second time. First time i got no data, probably just needed longer to gain root access though.
  20. ltlbsteed
    Offline

    ltlbsteed New Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Stuck @ Bootloader

    Hey devs! So I downloaded the Froyo to Gingerbread install from the rom manager last night, but didn't wait up to install it. Woke up this morning and clicked the notification to install the update: Liberty Settings fc'd. So.... re-downloaded the install file through Liberty Settings, seemed fine. When it was done I clicked the install button, had it wipe data & cache, and waited. It acted like it was installing just fine, seemed to go through the whole sequence, but when it was booting for the first time it got as far as the initial boot logo and then kicked me into the Bootloader. I've pulled the battery and still the same results: boot logo, then Bootloader. I'll sbf back to froyo and try again, but just thought I'd share my fun little experience hoping it helps you awesome devs keep making Liberty that much more awesome!


    ***UPDATE***
    Long story short, second time around everything went pretty smooth and I am now running GingerBread Liberty! I can see no clear reason why I got a brick the first time around... I had to sbf back to stock 340 Froyo, restore my last backup, re-download the ROM from Liberty Toolbox (twice actually, the first time I tried to click the notification and Toolbox fc'd on me like before, but after downloading again it worked fine). Thanks jRummy and the whole Liberty crew! dancedroid
    Last edited: Apr 21, 2011
Thread Status:
Not open for further replies.
Search tags for this page

liberty app messed up my 3g