Liberty 3 Bugs

Discussion in 'Liberty ROM D2' started by ws6formula350, Nov 16, 2011.

  1. ws6formula350
    Offline

    ws6formula350 Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    331
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Florida
    I didn't see a thread for this, but here are the main issue I'm having; was wondering if anybody had had these issues/any ideas:

    1) The phone won't preserve settings for sync in the pulldown notification widget; I have to manually reenable it.
    2) I can't keep auto-rotate disabled--I have to keep disabling it (the setting won't save/preserve/what have you)
    3) Occasional issue with phone not waking back up from lock screen without a battery pull to reboot
    4) The alarm clock app only shows PM on the main screen where you set the alarms; if you set it for an AM time, it DOES go off at the right time--but on the main listof alarms, they're all listed as 8:00PM (even if the alarm is set for 8:00AM).

    Love the ROM and great work... Liberty was my first ROM on my D2 so its nice to have it back on OTA :) Thanks for all the great work...love having GB OTA and picking which Blur apps to keep! :hail:
  2. golfnz34me
    Offline

    golfnz34me New Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a weird but persistent bug. Whenever I plug a headset into the phone and then remove it, the phone goes into "speakerphone" mode. I can get rid of it by turning bluetooth on and then off, so it's not a huge deal. But kinda annoying.
  3. golfnz34me
    Offline

    golfnz34me New Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nevermind on the speakerphone issue I mentioned above. I was suspicious that this was caused by the Car Dock app I had installed from the Market. I've un-installed that app and now the issue is gone.
  4. tjarvis
    Offline

    tjarvis New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    1 and 2) that little circle arrow on the far right in the pull down menu is for screen rotation not sync ;-)

    3) if you are using interactive x gov you need to change to either smartass, regular interactive or ondemand...that should fix that.

    4) freeze that stock alarm clock app in titanium backup and install alarm clock plus, also make sure that in the settings you have it set that Verizon keeps the time accurate, not manual.

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  5. ws6formula350
    Offline

    ws6formula350 Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    331
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Florida
    lol

    thanks for the help sir. one other thing i've discovered:

    if i try to change my notification alert tone, my phone soft reboots.

    any ideas?
  6. tjarvis
    Offline

    tjarvis New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    Haven't encountered that...try fixing permissions...? That's not a problem I've run into man, although I change all my tones using the handcent thing. All the rest is first hand experience lol

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  7. khazdar
    Offline

    khazdar New Member

    Joined:
    Jun 1, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have tried to install two apps from the market, droid forms and ing direct. Both of them say they are incompatible with my phone.
  8. tjarvis
    Offline

    tjarvis New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    Try installing the new market apk 3.3.11

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  9. khazdar
    Offline

    khazdar New Member

    Joined:
    Jun 1, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just tried that, no dice. Just for an example, I am trying to install the Droid Forums app and it says "your device is not compatible with this item" Some apps have installed just fine, others I get that message.
  10. tjarvis
    Offline

    tjarvis New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    I would reflash the ROM

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  11. pathogen
    Offline

    pathogen New Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sometimes the sound for video or downloaded music or any other sounds; streaming, etc do not work(except for when the phone rings and notification sounds). Sometimes it happens after listening to downloaded audio and video. The only fix I have found is rebooting. It happens randomly but it happens every time i play video while in the blur camera.

    I just switched to the aosp camera and it hasn't killed the audio yet. I'm also using the music mod because it seems like the google music caused the sound to stop working a lot, even after using the one from the market.
  12. kefler
    Offline

    kefler New Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think I have this same issue. What really happens is that anything that would be controlled by 'media volume' no longer comes out the speaker. Headphones and Bluetooth do work. Searches on the net revealed a lot of talk about stuck headphone jacks and things but I never had this problem before... I can always reproduce it by running pandora for a while then stopping it. After that, no more sound from anything managed by 'media volume' until I reboot.
  13. pathogen
    Offline

    pathogen New Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    that's a better way of putting it! exactly what's going on...
  14. draexo
    Offline

    draexo New Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Myrtle Beach, SC
    Ah.... Welcome to a Jrummy ROM.... Bugs and no fixes. I wish you luck! You will need it!

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  15. chaaaad
    Offline

    chaaaad New Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That's a really ignorant thing to say. Liberty GB when through nine different versions of bug fixes and additional features.
  16. jmondo311
    Offline

    jmondo311 New Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm having the exact same issue. Very annoying. Reboot seems only fix
  17. nailbomb3
    Offline

    nailbomb3 New Member

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yep same here when I was running it.
  18. HutRU01
    Offline

    HutRU01 New Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Roanoke, VA
    Thanks for that. I was beginning to think I was crazy with the auto rotate function.
  19. tjarvis
    Offline

    tjarvis New Member

    Joined:
    Sep 4, 2011
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    Try freezing the blur gallery
    Edit: regarding the sound issue that is
    Sent from my DROID2 using DroidForums
    Last edited: Dec 4, 2011
  20. kefler
    Offline

    kefler New Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think this works!!

    To clarify I went into settings->liberty settings->gallery and uncheked the Blur Gallery.. I only ever use the AOSP gallery anyways. I rebooted immediately too.

    After that I cannot get the problem to happen again and I've flipped in and out of pandora/spotfy/music many times.

    How did you know this? Thanks!!
Search tags for this page

can't add dialer liberty

,

liberty 3 no wifi droid 2

,

liberty rom camera stops working