leftspin help with rom

Discussion in 'Motorola Droid X' started by earlybill1, Oct 29, 2012.

DroidForums.net is the premier Android Forum - Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  1. earlybill1
    Offline

    earlybill1 Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Sorry to keep bugging u but I've been having trouble with my rom liberty v 3 2.0 so just asking how and if its possible to flash over liberty rom to a new rom or would I need to flash back to stock rom like 340,596,or 602 thanks man if ya can help or anyone lol
  2. Nemo Aeternamn
    Offline

    Nemo Aeternamn Droid X Rescue Squad Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    793
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mo-ab
    Ratings:
    +13
    You don't have to go back to stock... but you have to flash roms that are either 602/605 based

    Cellar Door

    "Who are you people and where is my horse?"
  3. earlybill1
    Offline

    earlybill1 Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
  4. earlybill1
    Offline

    earlybill1 Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Also do I wipe everything and do complete factory reset
  5. Nemo Aeternamn
    Offline

    Nemo Aeternamn Droid X Rescue Squad Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    793
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mo-ab
    Ratings:
    +13
    the op post of the rom will tell you what you need to be on before you flash... and 596 has a different kernel then 602/605... you can flash a 596 rom on 602... but you just do some downgrading is all...
    yes you would use the recovery that's built into rom(by holding power then reboot recovery)
    and yes... when switching roms... you want to wipe cache/dalvik/factory data rest... and it's also a good idea to format /system as well
  6. earlybill1
    Offline

    earlybill1 Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Ok but I've flashed alot of roms b4 and always went back to a stock rom ( I guess just a waste of time lol) but I've never done anything with format /system what is that? What will it do? And sorry but after wiping everything and doing factory reset what are the steps for that and do I do it last like just find format / system and press it and that's it or is there more sorry man but I've never done that b4 kinda nervous to do it lol maybe nothing bad can happen thanks for ur quick replies

    Sent from my DROIDX using Tapatalk 2
  7. Nemo Aeternamn
    Offline

    Nemo Aeternamn Droid X Rescue Squad Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    793
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mo-ab
    Ratings:
    +13
    ya... there's no reason to go back to stock first...

    format /system... is just that really... it formats... wipes... the system partition... most roms in the install script already do that... but it's just a precaution that wont hurt to do...
    ya... it'll be under... mounts and storage... and you'll see where to mount each partition and format for them as well...
  8. earlybill1
    Offline

    earlybill1 Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    259
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Koool last question how do I keep my bookmarks on the Google search because sometimes after I flash a rom all my bookmarks are gone and I can't gettem back what can I do to keep them

    Sent from my DROIDX using Tapatalk 2
  9. Nemo Aeternamn
    Offline

    Nemo Aeternamn Droid X Rescue Squad Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    793
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Mo-ab
    Ratings:
    +13
    on that part... i'm not too positive... i don't really use google search much

    but looks like cliff got it for ya at dxf...
  10. leftspin
    Offline

    leftspin Active Member

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    1,128
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    New Jersey
    Ratings:
    +8
    You could try backing up the data for that app in Titanium Backup and then restoring the data once you've flashed your new ROM. Sorry I missed this thread (my name's in it and everything! :cool:), I live in NJ and we've got no power or cell service so I haven't been online much.