LauncherPro+ and redraw

Discussion in 'UltimateDroid' started by mikecolorama, Oct 17, 2010.

  1. stabl4life82

    stabl4life82 Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    719
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    south carolina
    Ratings:
    +0
    hasnt fixed mine...the only way mine stays pretty much fixed and with no redraw is when i run my setcpu on main setup on 1200 max and 1100 min... i see most recommend doing it 100 and ur lowest for the min...but me i cant unless someone knows another way diff
     
  2. b-jammin21

    b-jammin21 Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    902
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +10
    I thought I had finally found the fix to this problem, as my redraw lag was TERRIBLE.

    However, when I tried, it bricked? my phone. :icon_eek: Thankfully, I was able to get back to clockworkmod and recover an old backup.....
     
  3. turdbogls

    turdbogls Active Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Location:
    O-Town FL
    Ratings:
    +5
    Weird....I had the same issue the first time i did this a well. This time oit seems to have worked and i have no redraw issues yet with a full day of heavy use.
     
  4. raptor5655

    raptor5655 New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have done all the tricks and it fixes my phone for a day and if I don't reboot my phone once a day the redraws come back. Just gonna wait till it all comes in a new version and hopefully fixes redraws.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  5. MarkY3130

    MarkY3130 Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Seattle
    Ratings:
    +0
    This post totally fixed my LP redraw issue!

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  6. Eddog4DROID

    Eddog4DROID Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    628
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Spokane, WA
    Ratings:
    +0
    Well, I did the terminal command said earlier in the thread. Appeared to work for 30 minutes and was looking at this website in the Droid browser, and yes, another redraw. I am using LP+.

    I rebooted and I think I wiped cache in Clockwork. I also used Cache Cleaner just in case.

    The only way I can stop this is with clicking System Persistant in ADW settings when I use that.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  7. b-jammin21

    b-jammin21 Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    902
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +10
    I flashed UD 1.0.0 last night and I am running stock kernel set at 250mhz/1ghz. I have had very few redraws. Haven't tried the terminal emulator trick since I flashed the new version of UD, but it seems to be much better...

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  8. Bilgediver

    Bilgediver Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Messages:
    910
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    On Board a ship
    Ratings:
    +4
    Actually I installed Autokiller Memory Optimizer and I have it set to the "Optimized" preset.

    "Free memory 48 MB"
    "Foregrand app 6"
    "Visible app 8"
    "Secondary server 16"
    "Hidden app 40"
    "Content provider 50"
    "Empty app 60"

    I may decide to go with a more aggressive setting later but I haven't had any issues with slowdowns that much.


    I've noticed that a lot of times it boils down to whatever free RAM you have on your machine at the time. I'm ok with Android keeping apps loaded into the memory, as long as there is a certain amount of "free RAM" for newly loaded apps, current running apps. Having less RAM just seems to bog down the system.
     
  9. kgplucker

    kgplucker New Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Coeur d'Alene, ID
    Ratings:
    +0
    Ok. I really don't get all this stuff but if something doesn't change - the Droid is going away. What is Terminal Emulator? My redraw is so slow I can't make calls or anything.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  10. DF Smod

    DF Smod Silver Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,451
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +93
    Terminal Emulator is an application available free in the Market

    Sent from my Original Droid using the Exclusive Droid Forums App (Available Free in the Market) :wink:
     
  11. Martin030908

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,767
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    This is terminal emulator Android Terminal Emulator - Android app on AppBrain

    and then open Terminal Emulator (after installing)...

    In Terminal Emulator type: su
    Then type: echo ro.HOME_APP_ADJ=1 >> /data/local.prop
    Now reboot into recovery and clear your cache only and then boot up
     
  12. VolDroid

    VolDroid Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +0
    Once i cleared my cache following the instructions on here, I haven't had any problems with my redraws at all.
     
Search tags for this page

how to use terminal emulator to stop redraws in android