Latest up of set CPU running way hotter

Discussion in 'Koush' started by Hexus, May 10, 2010.

  1. Hexus

    Hexus Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    so I updated to the latest version of set CPU and noticed that I was running way hotter temps.
    I haven't changed anything at all, my settings are the same, profiles are the same, no new apps, etc...
    I know it's definitely something with the update because I reverted back and everything went back to normal.

    Anyone noticed higher temps?


    running the latest CM with smoked glass esque (if it matters)
     
    Last edited: May 10, 2010
  2. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    I saw this in a thread here somewhere, other people were reporting this, I haven't updated for this very reason. I am under the impression that a fix will be coming out soon.
     
  3. bizzshow

    bizzshow Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    What's telling you your running hotter setcpu or temp monitor I noticed my temps drooped a lot when i stopped using temp monitor but that's just me

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  4. Hexus

    Hexus Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    ahh so it would seem that it's not ROM/kernal specific then?
     
  5. Hexus

    Hexus Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0

    both actually
     
  6. bizzshow

    bizzshow Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Has the ambient temp increased were you are that plays a huge factor

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  7. Hexus

    Hexus Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    no....

    I reverted back to before the update and everything went back to normal.......

    if this is a known issue, cool I'll wait for a fix
     
  8. bizzshow

    bizzshow Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Could be I know after awhile mine settled down but I'm now running jakes 1.2 kernel just as I was before temps got bad spikeing in the 60 now doing the same thing I'm in the 30s haven't seen above 45 all day

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  9. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
  10. bizzshow

    bizzshow Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Looks like you need to get rid of the active widget I think my issue was the active widget in conjunction with temp monitor

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  11. Hexus

    Hexus Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I wasn't using the active widget of set cpu, just the normal one, and then I took even that off. Sitting idle/asleep for 20+ minutes and then using temp monitor, my temperature was alot higher than before the update.
    Doing the exact same experiment after going back to the older version my temps were back to normal.
    It is defiantly something with the update, bizzshow. It is not a setting I changed or my ambient temp changing or a widget I'm using.

    reading the comments for the app in the market it seems alot of people are experiencing higher temps since the update.

    if I get time I'll try experimenting with different kernals I guess, but for now I'm staying on the old version.
     
  12. utkanos

    utkanos Member

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    chitown
    Ratings:
    +0
    I know for sure that 1.5.2 caused me to get about 60% less battery life than 1.5.1a so I went back. I have a thread on it detailing what I did
     
Search tags for this page

latest model set up of cpu

,

latest set cpu